Košarka

Perinčić: 'Kada budemo kompletni, bit će to neka druga priča'

Branimir Korać • utorak, 12.10.2021.
Perinčić: 'Kada budemo kompletni, bit će to neka druga priča'
Foto: Pixsell

Odličan posao odradio je Split i u Zadru. U hrvatskom prvenstvu već je svladao Cibonu, sada je nadjačao i Zadar te nastavlja u dobrom ritmu...

Zadar je upisao još jedan poraz, ovaj put u Višnjiku od Splita koji je slavio 71:62. Ivan Perinčić žali zbog problema s ozljedama koji su pritisnuli.

"U najavi utakmice sam rekao da će biti teško radi ozljeda, Luković je igrao pod injekcijom i dao ruke, no na kraju nije mogao nastaviti, Drežnjak je nezgodno pao i time je potvrdio da smo trenutno u teškoj situaciji. Međutim na muci se poznaju junaci, okrećemo se Krki i Novom Mestu. Danas je Ukić odlučio utakmicu, a tome je i pripomogla činjenica da nije išao u Podgoricu gdje ga je trener sačuvao za današnji susret. On je pogodio par svojih šuteva koje nije moguće braniti radi njegove individualne kvalitete. Zbog naše skraćene rotacije nedostajalo nam je na kraju malo preciznosti i malo više hrabrosti. Idemo dalje, kada budemo kompletni, bit će to neka druga priča, veseli me dobra partija mladih igrača", prenosi klupska stranica.

Trener Splita Srđan Subotić isticao je vrijednost Roka Lenija Ukića koji je nosio Split do pobjede.

"Bilo je tvrdo kao što smo i očekivali, držali smo ritam kroz cijelu utakmicu i imao sam osjećaj da nam fali samo jedan mali koračić za okrenuti susret u našu korist. Na kraju nam je Roko još jednom pokazao i dao taj svoj napadački impuls, a čim je on došao, dobra obrana koju smo imali kroz cijelu utakmicu, spojila se s time i tako smo otišli na nedostižnu razliku."

Ukić je bio prvo ime susreta, ubacio je 26 poena i predvodio je svoju momčad.

"Mislim da smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu, što je i rezultiralo time da su oni samo u par navrata imali vodstvo. Meni se sve otvorilo s par šuteva koje vježbam na treningu, i oni su rezultirali s par teških ubačaja. Još uvijek sam u fazi u kojoj se tražim, isto kao i cijela ekipa jer smo se kasno skupili i krenuli, ali smo u zadnjih tjedan dana pokazali da smo krenuli u dobrom smjeru i nadam se da ćemo tako i nastaviti."

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!