Nogomet

Brazil i Argentina upisali nove pobjede u kvalifikacijama za SP

HINA, Matej Kačan • petak, 15.10.2021.
Brazil i Argentina upisali nove pobjede u kvalifikacijama za SP

Listopadski reprezentativni prozor zaključen je 12. kolom južnoameričkih kvalifikacija za SP, a svoje vize za Katar praktički su osigurali Brazilci u prratnji Argentine...

Nogometaši Brazila praktički su osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru nakon odigrane dvije trećine kvalifikacija u Južnoj Americi, oni su u susretu 12. kola u Manausu svladali Urugvaj s visokih 4:1.

Brazil je poveo preko Neymara u 10. minuti, da bi potom Raphinha (18, 58) s dva gola odveo domaće do nedostižnih 3:0. Pred kraj utakmice je Suarez u 77. prvo smanjio na 3:1, a Gabriel Barbosa u 83. postavio konačnih 4:1.

Vodeći Brazil sad ima 31 bod iz 11 utakmica, 15 više od petog Urugvaja koji je odigrao 12 utakmica. Kako će iz Južne Amerike izravni plasman u Katar izboriti prve četiri reprezentacije, Brazilu je i za teoretsko osiguranje plasmana dovoljno osvojiti četiri boda iz preostalih sedam susreta.

Vrlo blizu plasmanu u Katar stigla je i Argentina 1:0 domaćom pobjedom protiv Perua u Buenos Airesu. Strijelac jedinog gola bio je Lautaro Martinez u 43. minuti. Argentina je druga na ljestvici s 25 bodova, osam više od trećeg Ekvadora, a devet od četvrte Kolumbije i petog Urugvaja, dok je Peru pretposljednji, deveti s 11 bodova.

Kolumbija i Ekvador su u Barranquilli odigrali 0:0 pa je Ekvador zadržao bod prednosti ispred svog domaćina. U igru za plasman na SP vratio se i Čile sigurnom 3:0 pobjedom protiv Venezuele u Santiagu. Dvostruki strijelac bio je Pulgar (18, 37), a konačni rezultat postavio je Brereton (73). Šesti Čile sada ima 13 bodova, dok je Venezuela na dnu sa sedam.

U četvrtak je još Bolivija svladala Paragvaj s 4-0 (1-0) i sada obje te reprezentacije imaju po 12 bodova. Iz Južne Amerike će plasman na SP izboriti prve četiri reprezentacije dok će petoplasirana u dodatne interkontinentalne kvalifikacije.

Južna Amerika, kvalifikacije za SP 2022., 12. kolo:
Bolivija - Paragvaj 4:0
Kolumbija - Ekvador 0:0
Argentina - Peru 1:0
Čile - Venezuela 3:0
Brazil - Urugvaj 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!