Tenis

Vekić vrlo lako do drugog kola kvalifikacija u Tenerifeu

Matej Kačan • subota, 16.10.2021.
Vekić vrlo lako do drugog kola kvalifikacija u Tenerifeu

Nakon poraza Treze Mrdeže i Jane Fett u kvalifikacijama za WTA Tenerife turnir, hrvatski dan je popravila Donna Vekić koja se plasirala u drugo kolo kvalifikacija bez puno muke...

Hrvatska tenisačica Donna Vekić u prvom je kolu kvalifikacija u Tenerifeu potpunosti je opravdala status druge nositeljice kvalifikacija. Vekić je kao 99. igračica svijeta pomela 360. na WTA listi, domaću predstavnicu Jessicu Bouzas Maneiro.

Vekić je čitav posao odradila za tek koju minutu više od sata igre, a posebno je impresivna bila u prvom setu gdje španjolskoj tenisačici nije dopustila niti gem i s 1-0 je povela za samo 26 minuta.

U drugi set je krenula jednako dominantno te je s dva breaka imala 4:0, a onda je Španjolka na svom servisu uzela prvi gem u meču, nakon čak 11 odigranih. Uspjela je uzeti i onaj za 5:2, ali Vekić nije imala problema s privođenjem posla kraju.

Za plasman u glavni ždrijeb turnira u Tenerifeu Vekić će igrati protiv devete nositeljice kvalifikacija, 142. na WTA ljestvici Ysaline Bonaventure.

WTA Tenerife, kvalifikacije:
Donna Vekić (Hrvatska, 2) - Jessica Bouzas Maneiro (Španjolska) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!