Tenis

Sport ponedjeljkom: Tenis u fokusu, u Moskvi u akciji Čilić i Gojo

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.10.2021.
Sport ponedjeljkom: Tenis u fokusu, u Moskvi u akciji Čilić i Gojo

Ponedjeljak kao i obično nudi mali predah od sportskih događanja, a što se tiče hrvatskog sporta, danas su u fokusu nastupi Marina Čilića i Borne Goje u prvom kolu turnira u Moskvi...

ATP Moskva, prvo kolo: Damir Džumhur - Marin Čilić (15)

Marin Čilić nakon mjesec i pol odigrat će prvi meč. Poslije razočaravajućeg poraza na US Openu, uzeo je pauzu, dobio je još jednog sina, raskinuo suradnju s Vedranom Martićem i u Moskvi kreće ispočetka. Forma uoči pauze nije bila dobra, porazi su se nizali i teško je reći u kakvom je Marin trenutno stanju.

Nema dvojbe da je bolji igrač od Damira Džumhura, ali Čilić je gubio i od lošijih igrača od Džumhura. Zadnju pobjedu ostvario je još u Cincinnatiju prije dva mjeseca kada je svladao Aslana Karaceva.

Bit će ovo drugi međusobni dvoboj Čilića i Džumhura, prvi put sastali su se 2017. godine na zemljanoj podlozi u Istanbulu gdje je Čilić bio uspješniji u dva seta s uvjerljivih 6:3, 6:2. Međutim ovo je druga podloga i potpuno drugačija situacija koju će Džumhur pokušati iskoristiti.

Za razliku od Marina, Džumhur je konstantno u pogonu, a u Moskvi je već odigrao dva susreta s obzirom da je morao nastupiti u kvalifikacijama. Tamo je bio uspješniji od Rusa Maksima Žukova koji mu je neočekivano uzeo set te od Zdeneka Kolara protiv kojeg je već odigrao kvalitetniji meč.

ATP Moskva, prvo kolo: James Duckworth - Borna Gojo (19)

Drugi hrvatski predstavnik u glavnom ždrijebu turnira u Moskvi je Borna Gojo. Gojo je napravio jako dobar posao u kvalifikacijama gdje je svladao Marca Polmansa te upisao posebno vrijednu pobjedu protiv Ričardasa Berankisa.

Gojo je bio u maloj krizi, međutim u Moskvi je upisao dvije vrlo vrijedne pobjede koje će mu sigurno puno značiti za samopouzdanje. Ne treba posebno napominjati koliko bi ga dodatno podigla pobjeda protiv Jamesa Duckwortha, 52. igrača svijeta.

Gojo je ostvario minimalan cilj, ušao je u glavni ždrijeb, a sve ostalo predstavlja bonus. Protiv Duckwortha će biti teško, ali ne i nemoguće. Australac je dobar igrač, međutim Gojo neće bez ambicija ući u taj meč.

Duckworth u zadnje vrijeme igra vrlo dobro, osvojio je Challenger u Istanbulu, zatim ATP turnir u Nur-Sultanu dok je u Sofiji dogurao do četvrtfinala. U Indian Wellsu je očekivao više, ali Mackenzie McDonald svladao ga je u dva seta.

Ostali važniji događaji

Premier liga, osmo kolo:
Arsenal - Crystal Palace 21:00

Serie A, osmo kolo:
Venezia - Fiorentina 20:45

La Liga, deveto kolo:
Alaves - Betis 19:00
Espanyol - Cadiz 21:00

FIBA Liga prvaka:
Brindisi - Cluj Napoca 20:30

Super Lig, četvrto kolo:
Fenerbahče - Anadolu Efes 19:15

ATP Antwerp i Moskva, WTA Moskva i Tenerife, prvo kolo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!