Tenis

Gojo propustio previše i izgubio u prvom kolu Moskve

Matej Kačan • ponedjeljak, 18.10.2021.
Gojo propustio previše i izgubio u prvom kolu Moskve
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Borna Gojo upisao je poraz u prvom kolu ATP turnira u Moskvi iako je protiv Jamesa Duckwortha imao sve u svojim rukama...

Iako je bio na rubu velike pobjede u prvom kolu ATP turnira u Moskvi, hrvatski tenisač Borna Gojo ipak je nakon tri seta i preko dva sata igre morao potpisati poraz od Jamesa Duckwortha.

Susret 52. i 245. igrača svijeta nije tekao po očekivanjima u prvoj polovici svog tijeka, Gojo je iznenadio Australca te je uzeo prvi set s 6:3, a jednako sjajno je otvorio i drugi set gdje je odmah uzeo break i držao je prednost do 4:2.

No, kad je trebao servirati za 5:3 i doći na prag pobjede je izgubio svoj prvi servis gem, a pri 6:5 je izgubio i drugi break te je Duckworth uspio doći iz ponora do izjednačenja u setovima.

Gojo je očito potrošio fizičku i psihičku snagu u tim trenucima pa u treći set ulazi loše i brzo se našao u zaostatku od 0:3, a posljednju je priliku propustio u petom gemu.

Duckworth je servirao pri 3:1, ali Gojo radi 15:40 i ima dvije prilike za povratak u set, a onda u maratonskom gemu još tri puta propušta break loptu na prednosti te je ispustio sve skupa pet break šansi u jednom gemu, a Duckworth je otišao do 6:2 i pobjede.

ATP Moskva, prvo kolo:
James Duckworth (Australija) - Borna Gojo (Hrvatska, Q) 3:6, 7:5, 6:2

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!