Nogomet

Od posljedica koronavirusa preminuo legendarni vratar Dragan Pantelić

HINA, Matej Kačan • srijeda, 20.10.2021.
Od posljedica koronavirusa preminuo legendarni vratar Dragan Pantelić

Koronavirus je uzeo još jednu pozntu žrtvu u svijetu nogometa. Od posljedica zaraze je u Nišu u 69. godini života preminuo nekadašnji jugoslavenski vratar Dragan Pantelić...

Jedan od najpoznatijih golmana bivše države Dragan Pantelić umro je 69. godini u Nišu od posljedica koronavirusa. Pantelić je umro u srijedu ujutru u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Bivšem vrataru reprezentacije Jugoslavije, Radničkog iz Niša, Bordeauxa i Timoka u utorak se stanje pogoršalo, priključen je na respirator, ali je izgubio bitku sa COVID-19.

Za reprezentaciju Jugoslavije branio je na 19 utakmica od 1979. do 1984. godine, a branio je i na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. i Svjetskom prvenstvu 1982. godine u Španjolskoj.

Pantelić je postigao i dva gola za Jugoslaviju iz jedanaesteraca. U karijeri je sakupio 529 klupskih nastupa postigavši čak 29 golova. Jednom je čak upisao "hat trick" za Radnički protiv Čelika. Time je postao prvi golman u bivšoj državi koji je postigao tri gola na jednoj službenoj utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!