Nogomet

Sport petkom: Kreće 13. kolo HT Prve lige, Split i Zadar odrađuju regionalne obaveze

Branimir Korać • petak, 22.10.2021.
Sport petkom: Kreće 13. kolo HT Prve lige, Split i Zadar odrađuju regionalne obaveze
Foto: Pixsell

I ovaj petak kao uvod u vikend donosi niz zanimljivih dvoboja. Kreće 13. kolo HT Prve lige, sedmo kolo HT Premijer lige te peto kolo ABA lige...

HT Prva liga, 13. kolo: Šibenik - Slaven Belupo (18)

Susretom između Šibenika i Slaven Belupa počinje 13. kolo HT Prve lige. Dvoboj je to momčadi koje u različitim raspoloženjima ulaze u susret pa tako Šibenčani dočekuju Koprivničance nakon pobjede protiv Hajduka koja im je svakako podigla samopouzdanje. S druge strane Slaven Belupo je sa samopouzdanjem na dnu, u negativnoj je seriji i malo toga mu polazi za bogom.

"Nogomet je bio nepravedan prema Slavenu koji je zaslužio više bodova nego što trenutno ima. Mi se od ponedjeljka ozbiljno pripremamo za tu utakmicu, svi igraju jako dobro i očekujemo vrlo kompliciranu utakmicu, ali i našu pobjedu", kaže Mario Rosas.

Rosas nema na raspolaganju Suada Sahitija, ali nakon Hajduka niti Stipu Bačelić-Grgića. Jhingan normalno trenira i mogao bi debitirati u Kupu, a Bilić i Močinić su blizu oporavku.

Koprivničanci se nadaju kako će se sreća okrenuti i da će i oni napokon doći do pobjede. Zoran Zekić naporno radi i pokušava pokrenuti igrače kod kojih je problem glava o čemu najbolje svjedoče golovi kakve Slaven prima.

"Dojam je da smo sa svim momčadima do sada igrali al pari, pa čak i s Dinamom, ali uvijek napravimo neku glupost, dogodi se neki trenutak koji prelomi na drugu stranu. Moramo tu biti mentalno jači jer se poslije svakog našeg kiksa jako teško vraćamo. Nedostaje nam i realizacija velikih prilika, ali to su očito neki životni i nogometni trenuci u kojima ti ništa ne ide. Ponavljam, ne tražim alibije, ali nije ova cjelokupna situacija od jučer. Teško je naći izlaz iz toga svega, ali nema plakanja. Moramo vjerovati, raditi i zaista mislim da nam treba samo jedan pozitivan rezultat da se sve okrene", ističe Zekić.

HT Premijer liga, sedmo kolo: Cibona - Cedevita Junior (18)

Vrlo zanimljiv susret u sedmom kolu HT Premijer lige gdje Cibona dočekuje Cedevitu Junior. Obje momčadi su u dosadašnjem dijelu sezone upisale po pet pobjeda i jedan poraz, imaju dobar početak i žele tako i nastaviti. Cibona je domaćin i ujedno favorit, ali Cedevita Junior je u svakom slučaju dosad pokazala da se ne smije zanemariti njena dobra forma.

"Spremamo se za Cedevitu maksimalno, ne želimo ih podcijeniti, vratili su se u Premijer ligu i odmah pokazali kvalitetu. Mi moramo pristupiti ozbiljno, zaustaviti kontru i kontrolirati skok pa se možemo nadati rezultatu", smatra Lovro Gnjidić.

Na klupi Cedevite juniore sjedi Damir Mulaomerović koji je vodio i Cibonu, a veliku opasnost po Cibonin koš predstavljat će još jedan bivši Cibos Filip Bundović.

"Igramo protiv trenutno najbolje momčadi u Hrvatskoj, nama pravi test da vidimo na čemu smo u ovom trenutku. Od starta u utakmicu moramo ući fokusirani na sve ono što nam je trener ukazao i mislim da možemo odigrati dobru utakmicu. Cibona je slična po stilu igre nama, puno trče, okomiti su prema košu, mi smo se dogovorili kako se braniti, kako napadati, a vidjet ćemo za što će to biti dovoljno."

ABA liga, peto kolo

Dva hrvatska predstavnika u ABA ligi u akciji su danas. Split od 18 sati gostuje kod Igokee, a Zadar dočekuje dva sata kasnije na svom parketu Borac iz Čačka.

Split je u Laktaše otputovao oslabljen bez Roka Lenija Ukića koji je zbog visoke temperature ostao u Splitu i to je svakako velik hendikep. Osim toga Igokea je jako težak protivnik, u ovom trenutku jača momčad od Splita i svakako favorit.

"Igokea vidljivo dolazi na nivo igre kakvu traži trener Bajić i na kakva ih je krasila prošle sezone. Promijenili su malo roster, ali već sada se vidi da je to ona Igokea na kakvu smo naučili, čvrsta i jaka. Ništa se protiv njih ne može odigrati lagano, morat ćemo biti koncentrirani, s brzim protokom lopte kako bi nešto tražili u toj utakmici", kaže Srđan Subotić.

Splićani su u dosadašnjem dijelu sezone u regionalnoj ligi upisali sva četiri poraza, a ništa bolji nisu niti Zadrani. U Zadru su već smijenili trenera zbog lošeg starta, otkaz je dobio Ivan Perinčić, a do pronalaska novog rješenja, momčad će voditi njegov asistent Srđan Helbich.

Bit će mu ovo regionalni debi, u goste mu dolazi vrlo neugodni Borac iz Čačka koji je već upisao dvije pobjede. Možda po imenima ne izgleda spektakularno, ali je vrlo čvrst i neugodan protivnik.

"Nismo imali puno vremena za trening, a Borac je jedna odlično posložena ekipa, imaju odlične šutere i igraju lijepu, ali jednostavnu košarku. Pokušat ćemo naći neke njihove slabe strane i napraviti neke korekcije u našoj igri da na terenu pokažemo nekakav napredak i da pokušamo pobijediti utakmicu", ističe Helbich.

ATP Moskva, četvrtfinale: Marin Čilić - Pedro Martinez (13:30)

Pred Marinom Čilićem je borba za polufinale ATP turnira u Moskvi. Čilić je u dosadašnjem dijelu turnira igrao dobro, svladao je Damira Džumhura i Tommyja Paula, a sada ga čeka Španjolac Pedro Martinez.

Iako je Martinez iznenadio u drugom kolu Filipa Krajinovića, Marin može biti zadovoljan protivnikom u četvrtfinalu. U susret protiv Martineza ulazi favorit i ako ne bude većih oscilacija i odigra kako može, trebao bi svladati Martineza.

Ovo je njihov prvi međusobni dvoboj, Martinez igra najbolju sezonu u karijeri, ali Marin svakako ima dobre šanse u ovom meču.

Ostali važniji događaji

Premier liga, deveto kolo:
Arsenal - Aston Villa 21:00

La Liga, 11. kolo:
St. Etienne - Angers 21:00

Druga HNL, deseto kolo:
Sesvete - Solin 15:00

Serie A, deveto kolo:
Torino - Genoa 18:30
Sampdoria - Spezia 20:45

Bundesliga, deveto kolo:
Mainz - Augsburg 20:30

La Liga, deseto kolo:
Osasuna - Granada 21:00

Euroliga, peto kolo:
Crvena zvezda - Alba 19:00
CSKA - Olympiakos 19:00
Baskonia - Monaco 20:30
Barcelona - Zenit 21:00

ATP Antwerp i Moskva, WTA Moskva i Tenerife četvrtfinala

Paket24 Premijer liga, sedmo kolo:
Dubrava - PPD Zagreb 19:30

1. HRLŽ, sedmo kolo:
Lokomotiva - Zrinski 18:00

1. HMNL, četvrto kolo:
Novo Vrijeme - Universitas 20:00

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!