Košarka

Jazzeri slavili u gostima kod Sacramenta, Bogdanovićeva trica ubila nadu domaćina

Branimir Korać • subota, 23.10.2021.
Jazzeri slavili u gostima kod Sacramenta, Bogdanovićeva trica ubila nadu domaćina

Utah Jazz odnio je pobjedu s gostovanja u Sacramentu gdje je u završnici slomio otpor Kingsa i slavio sa 110:101 uz dobar nastup Bojana Bogdanovića...

Utah Jazz stigao je i do druge pobjede u novoj sezoni. Nije bilo lako, u gostima kod Sacramenta Jazzeri su morali raditi do kraja, nije bilo prilike za garbage time minute, a u završnici svoj je doprinos u ovoj pobjedi pružio i Bojan Bogdanović.

Bogdanović se zadovoljio manjim brojem poena nego inače, ali ubacivao je kada je bilo bitno. Njegovih zadnjih pet poena pomogli su Jazzu da upiše pobjedu na ovom gostovanju.

Prvo je četiri minute prije kraja ubacio za 97:95 i vodstvo Jazza koje nije više ispušteno do kraja susreta, a trica 40 sekundi prije kraja za 107:97 u potpunosti je ubila svaku nadu Kingsa da mogu nešto napraviti u ovom susretu.

Bogdanović je na parketu proveo 34 minute i za to vrijeme je ubacio 13 poena (3/6 za dva, 2/5 za tri, 1/2 slobodna) uz pet skokova.

"Domaćin je dobro otvorio utakmicu, a mi smo se tijekom nje polako dizali. Nismo imali dobru šutersku večer, dosta smo griješili, nismo igrali našu košarku. Detektirali smo tijekom utakmice probleme, puno smo komunicirali i to nam je pomoglo", govorio je nakon dvoboja Donovan Mitchell.

Hendikep za Jazz bilo je isključenje Joea Inglesa minutu i pol prije kraja prve četvrtine kada je izbačen zbog nesportske pogreške druge kategorije nakon pada Daviona Mitchella kod zakucavanja. "To nije nešto što bi Joe napravio namjerno, ali takve stvari se događaju", istaknuo je trener Jazza Snyder.

Kod Jazza Donovan Mitchell je ubacio 27 poena (6/14 trica) uz pet skokova, a po 17 poena dodali su Rudy Gobert (20 skokova) i Mike Conley. Kod Kingsa Harrison Barnes ubacio je 25 poena uz 15 skokova, a Buddy Hield 24 poena (6/15 trica) uz sedam skokova.

NBA:
Sacramento Kings - Utah Jazz 101:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!