Zimski sportovi

Mikaela Shiffrin pobjednica prvog veleslaloma u novoj sezoni

Branimir Korać • subota, 23.10.2021.
Mikaela Shiffrin pobjednica prvog veleslaloma u novoj sezoni

U Söldenu je startala nova skijaška sezona, a u prvoj utrci, veleslalomu za skijašice, najbrža je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin...

Veleslalom skijašica otvorio je novu sezonu u Svjetskom kupu. Na startu je bila i Zrinka Ljutić, međutim ona nije uspjela izboriti drugu vožnju nakon što je ostvarila 43. vrijeme nakon prve vožnje.

Već u prvoj vožnji odvojile su se na vrhu Lara Gut-Behrami i Mikaela Shiffrin, Švicarka je imala dvije stotinke prednosti, ali u drugoj vožnji Shiffrin je vozila briljantno i na kraju odnijela pobjedu.

Amerikanka je ostvarila najbolje vrijeme druge vožnje i bilo je jasno da Gut-Behrami mora biti jednako sjajna da bi sačuvala tu malu prednost iz prve vožnje. Iako je i Švicarka vozila jako dobro u drugoj vožnji, ipak nije bilo dovoljno i završila je na drugom mjestu s 14 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Mjesto na postolju zauzela je i Petra Vlhova koja je napredovala sa šestog mjesta te s devet stotinki završila ispred Austrijanke Katharine Liensberger.

Za Shiffrin je ovo 70. pobjeda u karijeri i 13. u veleslalomu. U Söldenu je već jednom slavila u ovoj disciplini i to u listopadu 2014. godine.

Veleslalom, Sölden:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:07.22
2. Lara Gut-Behrami (Švicarska) +0.14
3. Petra Vlhova (Slovačka) +1.30
4. Katharina Liensberger (Austrija) +1.39
5. Maria Therese Tviberg (Norveška) +1.45
6. Meta Hrovat (Slovenija) +1.59
7. Valerie Grenier (Kanada) +1.85
8. Tessa Worley (Francuska) +2.06
9. Nina O'Brien (SAD) +2.31
10. Ramona Siebenhofer (Austrija) +2.38
...
43. Zrinka Ljutić (Hrvatska)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!