Košarka

Sunsi teško stradali u Portlandu, Indiana u produžetku svladala Miami

Branimir Korać • nedjelja, 24.10.2021.
Sunsi teško stradali u Portlandu, Indiana u produžetku svladala Miami

Uz dvoboj Clippersa i Grizzliesa, odigrano je još sedam susreta u noćašnjem programu u NBA ligi. Najuvjerljiviji bili su oni koji su u predsezoni bili možda najneuvjerljiviji - Portland Trail Blazersi. Portland je nadigrao Sunse...

Timberwolvesi su dobro ušli u sezonu te su u prve dvije utakmice upisali dvije pobjede. S druge strane Pelicansi imaju potpuno drugačiji start, njima je ovo treća utakmica i treći poraz. Domaćin je slavio unatoč problemima s osobnim pograškama Karl-Anthonyja Townsa koji je završnicu morao odgledati s klupe.

Towns je bio prvo ime domaćina s 25 poena, a Anthony Edwards dodao je 19 poena, devet skokova i pet asistencija. Kod Pelicansa Brandon Ingram završio je s 30 poena i šest skokova, a Jonas Valančiunas dodao je 20 poena i 17 skokova.

Luka Dončić odveo je Dallas do prve ovosezonske pobjede. Mavericksi su u gostima bili bolji od Toronto Raptorsa zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu. Raptorsi su bolje krenuli i imali i 14 poena prednosti, ali Dončić i društvo na vrijeme su se probudili i stigli do prve pobjede.

Dončić je ostao na korak do 37. triple-double učinka u karijeri i to mu je 15. put nedostajao skok ili asistencija. Ovaj put imao je 27 poena, 12 asistencija i devet skokova, Tim Hardaway pratio ga je s 25 poena i tricom 7/11, a Kristaps Porzingis dodao je 18 poena i deset skokova.

Kod Raptorsa OG Anunoby upisao je 23 poena (5/9 trica), a Fred VanVleet 20 poena, pet skokova i pet asistencija.

Nakon loših igara u predsezoni i startnog poraza od Sacramento Kingsa, Portland Trail Blazersi napokon su odigrali kako se od njih očekuje. Pregazili su Sunse na svom parketu sa 134:105 što je prva trenerska pobjeda Chaunceyja Billupsa u NBA karijeri. Od početka Portland je bio vrlo raspoložen i motiviran. "U nekim trenucima izgledalo je kao da imamo šest igrača na parketu", poentirao je Billups.

13 igrača dobilo je priliku i svih 13 se upisalo među strijelce, CJ McCollum predvodio ih je s 28 poena (6/11 trica) dok je Damian Lillard dodao 19 poena i osam asistencija. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 21 poen, a po 14 su dodali Mikal Bridges i Elfrid Payton.

Bucksi su se oporavili od teškog poraza kod Miamija i upisali su pobjedu u San Antoniju sa 121:111. Spursi su tako stigli do drugog poraza i ostaju na jednoj pobjedi.

Khris Middleton zaustavio se na 28 poena, a Giannis Antetokounmpo dodao je 21 poen te po osam skokova i asistencija. Kod Spursa Doug McDermott upisao je 25 poena (7/11 trica), a Keldon Johnson 20 poena.

Pacersi su ponovno igrali produžetak, a ovaj put svladali su Miami sa 102:91. 30 poena i deset skokova Tylera Herroa nije bilo dovoljno gostima, a najviše poena kod Indiane upisao je Chris Duarte, 19, ali uz loš šut 6/21.

Cavaliersi su predvođeni raspoloženim Rickyjem Rubiom (23 poena, šest skokova, osam asistencija) svladali Hawkse, a već treću pobjedu upisao je Chicago koji je slavio protiv Detroita uz 21 poen DeMara DeRozana.

NBA:
Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 96:89
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 95:103
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 134:105
San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 111:121
Indiana Pacers - Miami Heat 102:91 produžetak
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 101:95
Chicago Bulls - Detroit Pistons 97:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!