Zimski sportovi

Zubčić sezonu otvorio devetim mjestom, Odermatt odnio pobjedu

Branimir Korać • nedjelja, 24.10.2021.
Zubčić sezonu otvorio devetim mjestom, Odermatt odnio pobjedu

U prvoj utrci nove sezone Svjetskog kupa za skijaše, veleslalomsku pobjedu odnio je Marco Odermatt. Filip Zubčić nastup u Söldenu završio je na devetom mjestu...

Švicarac Marco Odermatt imao je najviše razloga za zadovoljstvo nakon prve veleslalomske utrke u novoj sezoni. Nakon prve vožnje bio je na trećem mjestu, ali je zato odlično odradio drugu vožnju te uzeo pobjedu.

Filip Zubčić bolje je odradio prvu nego drugu vožnju, nakon prve bio je osmi dok je s 20. rezultatom druge vožnje pao za jedno mjesto na devetu poziciju. Zubčić je držao prolazno vrijeme u zelenom, ali u zadnjem dijelu staze nije bio dovoljno brz i u cilj je u tom trenutku ušao kao četvrtoplasirani.

Zubčić je imao velika očekivanja već od prve utrke, ali nije sve išlo po planu. U vrlo izjednačenoj utrci morao se zadovoljiti devetim mjestom.

Drugo mjesto iza Odermatta osvojio je vodeći nakon prve vožnje Roland Leitinger koji je na kraju zaostao sedam stotinki dok je na trećem mjestu završio Slovenac Žan Kranjec.

Najbolje vrijeme druge vožnje imao je Lucas Braathen kojem je to donijelo napredak za 12 mjesta te je utrku završio na sedmoj poziciji.

Skijaši sljedeći nastup imaju tek 14. studenog u Lechu kada je na rasporedu paralelni veleslalom prije odlaska na sjevernoameričku turneju gdje su na rasporedu brze discipline. Tehničkim disciplinama vraćamo se tek 11. prosinca u Val d'Isereu.

Veleslalom, Sölden:
1. Marco Odermatt (Švicarska) 2:05.94
2. Roland Leitinger (Austrija) +0.07
3. Žan Kranjec (Slovenija) +0.10
4. Gino Caviezel (Švicarska) +0.39
5. Alexis Pinturault (Francuska) +0.62
6. River Radamus (SAD) +0.68
7. Lucas Braathen (Norveška) +0.72
8. Luca de Aliprandini (Italija) +0.79
9. Filip Zubčić (Hrvatska) 0.89
10. Rasmus Windingstad (Norveška) +0.92
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!