Tenis

Marin Čilić ipak zaustavljen u finalu turnira u Moskvi

Branimir Korać • nedjelja, 24.10.2021.
Marin Čilić ipak zaustavljen u finalu turnira u Moskvi

Marin Čilić nije uspio osvojiti drugu ovogodišnju titulu. U finalu turnira u Moskvi poražen je u dva seta od Aslana Karaceva...

Marin Čilić sjajan tjedan u Moskvi nije uspio okruniti osvajanjem druge ovosezonske titule. Aslan Karacev bio je raspoloženiji, odradio je jako dobar meč i na kraju je zasluženo slavio.

Bio im je to drugi međusobni dvoboj, u prošlom ove godine u Cincinnatiju Čilić je bio bolji, ali ovdje je Karacev slavio relativno lako za manje od 80 minuta igre.

Od početka nije krenulo dobro. Već u prvom gemu Karacev je došao do breaka i do kraja seta nije dopustio Čiliću uopće da zaprijeti na njegovom servisu. Marin je u završnici seta još jednom izgubio servis i visoko je izgubio set sa 6:2.

U drugom setu ravnopravnija igra, ali ponovno Čilić gubi servis i to u sedmom gemu. Prvu i jednu break loptu u meču imao je na servisu Karaceva za meč kod 5:4 i nije je iskoristio.

Rus je tako stigao do pobjede i svoje druge titule u karijeri. Prvu je osvojio u ožujku ove godine kada je u Dubaiju svladao Lloyda Harrisa.

Marin može biti zadovoljan ovim tjednom, a finale u Moskvi donosi mu i napredak na novoj ATP ljestvici gdje bi od sutra trebao biti na 35. mjestu.

ATP Moskva, finale:
Aslan Karacev (Rusija, 2) - Marin Čilić (Hrvatska, 6) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!