Ostali sportovi

Matteo Komadina i Luka Plantić laganim pobjedama do drugog kola SP-a

Mihaela Bradovski • utorak, 26.10.2021.
Matteo Komadina i Luka Plantić laganim pobjedama do drugog kola SP-a

Prvi hrvatski boksači koji su bili u akciji na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu su Matteo Komadina i Luka Plantić, a obojica su upisali pobjede...

Dobar start za hrvatske boksače na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Prva dvojica Hrvata koji su bili u ringu su Matteo Komadina i Luka Plantić te su obojica upisali pobjede.

Komadina je u kategoriji do 63.5 kilograma za protivnika imao Jongseunga Leeja iz Južne Koreje i svladao ga je s 4:1 odlukom sudaca.

"Izuzetno sam zadovoljan svojom borbom, bila je teška borba protiv Južnokorejca i dao sam sve od sebe. Čeka mu Ukrajinac u subotu, isto tako dat ću sve što mogu i nadam se najboljem mogućem ishodu", rekao je Komadina za stranicu Hrvatskog boksačkog saveza.

U drugom kolu čeka ga dosta teži protivnik, Ukrajinac Denys Pesotsky.

Plantić je pak u kategoriji do 80 kilograma dominirao u potpunosti protiv Slovenca Gregora Starašiniča i uvjerljivo je slavio s 5:0.

Njega dalje čeka Bjelorus Aliaksei Alfiorau.

"Boksao sam taktički, tako da se ne potrošim previše, jer ti prvi mečevi su mi dosad znali odnijeti nepotrebno puno energije. Boksao sam sve kako smo trener i ja zamislili, a za subotu ćemo proučiti kako se taktički postaviti protiv Bjelorusa i idemo po novu pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!