Ostali sportovi

Mladost sjajno krenula, Česi ipak prolaze dalje

Branimir Korać • srijeda, 27.10.2021.
Mladost sjajno krenula, Česi ipak prolaze dalje
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti nisu uspjeli kreirati čudo u Češko, ali nisu bili daleko. Karlovarsko ipak novom pobjedom prolazi dalje.

Nakon prvog susreta u Zagrebu u kojem su Česi bili bolji s 3:1, Mladost se našla u jako teškoj poziciji. Morala je do pobjede najmanje na identičan način, no nije uspjela.

Znalo se da odmah nakon što je postalo poznato s kim će Mladost igrati u drugoj rundi kvalifikacija, da će to biti jako težak posao. Tako je i bilo, ali na nastupu u prva dva seta u Češkoj, Mladost može graditi nastavak sezone.

Zagrepčani su fantastično krenuli i dobili su prva dva seta s 25:18 te su postali svjesni kako bi osvajanjem sljedećeg seta mogli dovršiti čudo. Ipak, Česi su podigli razinu igre i dobili treći set s 25:19.

U četvrtom setu Mladost je imala ogromnu priliku za odlazak u odlučujući set. Naime vodila je 23:18, bila je na dva poena do zlatnog seta, ali uslijedila je serija Čeha 5:0. Došla je Mladost ipak do set lopte, no Karlovarsko se izvuklo, s 27:25 dobila četvrti set i potvrdila prolaz dalje.

Peti set bio je formalnost i otišao je na stranu domaćina s 15:9.

Unatoč porazu, bilo je dobrih stvari i šteta što Mladost nije iskoristila priliku koja se ukazivala.

Liga prvaka, drugo kolo kvalifikacija:
Karlovarsko - Mladost 3:2 (18:25, 18:25, 25:19, 27:25, 15:9) 3:1 prva utakmica

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!