Ostali sportovi

Sport četvrtkom: Boksači u akciji, Čilić želi novi dobar rezultat u Rusiji

Matej Kačan • četvrtak, 28.10.2021.
Sport četvrtkom: Boksači u akciji, Čilić želi novi dobar rezultat u Rusiji

Nakon nogometom i košarkom vrlo bogatih utorka i srijede, sportski četvrtak ipak donosi nešto siromašniji program i zatišje pred vikend. U akciju će hrvatski boksači na SP u Beogradu, kao i Marin Čilić te malonogometaši Olmissuma...

Svjetsko prvenstvo u boksu, Hrvati u akciji

Četvrtak na Svjetskom prvenstvu u boksu koje se održava u Beogradu donosi nastup još trojice hrvatskih predstavnika. Filip Kolak (57 kg), Antonio Tkalčić (67 kg) i superteškaš Marko Milun (+92 kg) u akciju će danas, a prvi u ring ide Kolak.

On neće imati lak posao protiv bugarskog Kubanca Javiera Diaza Ibaneza koji je bio svjetski prvak kao mlađi senior te je u ovom meču svakako favorit za prolazak u osminu finala u kategoriji.

Kolak bi u ring trebao iza 13:30 u četvrtoj borbi popodnevnog programa, a u 11. borbi kreće i veliki hrvatski adut, Marko Milun u kojeg polažemo velike nade u superteškoj kategoriji. On se bori protiv mladog Beraza Acara, Turčina koji je ove sezone gubio samo od izrazito poznatih olimpijskih boksača, pa i pobjednika Bakhodira Jalolova, a prije tri godine ga je svladao i Filipi.

Tkalčić će pak u akciju krenuti u posljednjoj borbi dana, 12. borbi večernjeg programa. Mladi borac pred sobom ima težak posao, Brazilac Wanderson de Oliveira prvak je Južne Amerike te je već stekao status olimpijca.

ATP St. Peterburg, drugo kolo: Marin Čilić - Karen Hačanov

Od oko 15 sati će na teniski teren u St. Peterburgu Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač kojeg čeka posao protiv jakog suparnika, domaćeg predstavnika Karena Hačanova.

Dvoboj je ovo dva tenisača koji su u Rusiji pronašli dobru formu pa je Hačanov stigao do polufinala Moskve, a Čilić do finala. Zajednička im je stvar poraz od Aslana Karaceva koji je prvo svladao sunarodnjaka, a onda i Čilića za naslov.

Obojica su bez većih problema izborila drugo kolo pobjedama u dva seta i sve to obećava dosta izjednačen meč. Čak su ova dva tenisača bliska i na ATP listi, Čilić je pet mjesta iza 30. Hačanova.

Iza Čilića je teška sezona, ali je u oba nastupa na tvrdoj podlozi u dvorani stigao minimalno do polufinala, a ima i olimpijsku medalju na tvrdoj podlozi u paru. Hačanov je doživio ozljedu na US Openu i nakon toga traži formu, ali je primjetan rast.

Što se međusobnih dvoboja tiče, igrali su jednom u Cincinnatiju 2018., također na tvrdoj podlozi, kad je slavio Čilić. Hačanov je taj koji se bolje nosio s Karacevom, ali sigurno nas očekuje tijesna borba.

Futsal Liga prvaka: Olmissum - Linz

Malonogometaši Olmissuma uspješno su krenuli na prvi turnir malonogometne Lige prvaka koji se u skupini 7 održava baš u Omišu. Nakon pobjede nad prvakom Srbije, FON Beogradom od 3:1, Olmissum će imati direktan dvoboj za preuzimanje prvog mjesta u skupini.

Naime, Linz je u srijedu u golijadi svladao momčad Lea s 5:4 te je na tri boda, koliko imaju i Omišani. Austrijanci su do Lige prvaka morali kroz preliminarne runde, a u svojoj su skupini G zauzeli prvo mjesto sa sedam bodova i boljom gol-razlikom od Doukasa.

Olmissum je po kladionicama veliki favorit u ovom susretu te ima prednost domaćeg terena, ali opuštanja kod hrvatskog prvaka nema.

"Nemamo mnogo vremena za pripremu. Linz je ekipa s balkanskim štihom, prevarantskim, uličarskim. Mi na to ne smijemo nasjesti. Imaju veliku želju, ali mi igramo kući. Nas se pita najviše. Moramo održati nivo motivacije", kazao je trener Olmissuma Duje Maretić.

Ostali važniji događaji

Serie A, 10. kolo
Napoli - Bologna 20:45

La Liga, 11. kolo
Celta Vigo - Real Sociedad 19:00
Granada - Getafe 20:00
Levante - Atletico Madrid 21:30

ATP Sankt Peterburg

ATP Beč

WTA Cluj-Napoca

WTA Courmayeur, drugo kolo
Vekić - Zheng 12:10

ATP Beč parovi
Mektić/Pavić - Gille/Koepfer 19:00

Euroliga, sedmo kolo
Alba - Bayern 20:00
Olympiakos - Fenerbahče 20:00
Maccabi - Barcelona 20:05
Olimpia Milano - Crvena zvezda 20:30

EHF Liga prvaka
Dinamo Bukurešt - Veszprem 18:45
Meškov Brest - Elverum 18:45
Flensburg - Motor 20:45
Porto - Barcelona 20:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!