Tenis

Bravo Marine! Čilić stigao do 20. turnirske titule u karijeri!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.10.2021.
Bravo Marine! Čilić stigao do 20. turnirske titule u karijeri!

Marin Čilić ušao je u društvo velikana! Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray i Juan Martin del Potro uz Marina Čilića jedini su aktivni tenisači s 20 i više titula u karijeri!

Dugo je Marin Čilić tražio i pravu formu, igru i samopouzdanje, a napokon je pronašao u ova dva tjedna u Rusiji. U Moskvi je došao do finala, a u St. Peterburgu je otišao korak dalje i osvojio turnir.

Čiliću je to druga titula u sezoni i 20. u karijeri, osvojio je na travi Stuttgart, a ovdje je slavio u dvorani i to drugi put na ovom turniru. Još 2011. godine prvi put je odnio pobjedu u St. Peterburgu finalnom pobjedom protiv Janka Tipsarevića.

Danas je za protivnika imao sve boljeg Amerikanca Taylora Fritza koji je ispred Marina na ATP ljestvici. Fritzu je ovo bilo šesto finale u karijeri i peti finalni poraz, jedina titula mu je i dalje ona s trave u Eastbourneu 2019. godine kada je slavio protiv Sama Querreyja.

U ovom finalu Marin je prvi došao do breaka i poveo s 4:2, ali Fritz se uspio vratiti nakon što je Marin propustio set loptu. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Čilić bio bolji sa 7:3.

U drugom setu Čilić je dva puta imao break prednosti, ali oba puta već u sljedećem gemu gubio je svoj servis. Na kraju nije izdržao, na servisu za ostanak u setu ponovno gubi servis i Fritz sa 6:4 dolazi do drugog seta.

U odlučujući set bolje je krenuo Fritz koji je poveo s 3:1, ali Marin nakon toga diže igru, osvaja pet od narednih šest gemova i dolazi do titule.

Čilić je završio meč s 12 aseva, realizirao je pet od sedam break prilika, a Fritz je imao čak pet break lopti više, ali ih je iskoristio jednako koliko i Marin.

ATP St. Peterburg, finale:
Marin Čilić (Hrvatska) - Taylor Fritz (SAD) 7:6(3), 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek31.10.2021. u 19:20
    Marin kao da je konačno počeo uživati u igranju tenisa, nekako to sve izgleda slobodnije. Usput budi rečeno, i Donna je danas osvojila turnir u Couremayeru pa bi bio red da je i to objavljeno na naslovnici.
    h-tomek