Košarka

Bogdanović sjajnom šuterskom partijom pomogao Mitchellu i Conleyju u pobjedi nad Kingsima

Matej Kačan • srijeda, 03.11.2021.
Bogdanović sjajnom šuterskom partijom pomogao Mitchellu i Conleyju u pobjedi nad Kingsima

Utah Jazz se pobjedom nad Sacramento Kingsima popeo na 6-1 omjer, a u 119:113 pobjedi je svoj velik obol dao Bojan Bogdanović koji je imao dobru šutersku večer...

Košarkaši Utah Jazza upisali su novu pobjedu na startu NBA lige, a ova protiv Kingsa posebno je slatka i teško izborena u vrlo tijesnom susretu koji možda nije završen na jedan posjed, ali je bio krvava bitka.

Kingsi su također krenuli u sezonu dosta dobro, a u ovoj su se utakmici držali gotovo cijelo vrijeme, vodili u više nego nekoliko navrata i imali su najveće vodstvo na utakmici, plus 18.

No, sjajna treća četvrtina Donovana Mitchella pa četvrta Mikea Conleyja odlučile su susret i prelomile ga na stranu Jazza premda su Kingsi na pogon Harrisona Barnesa smanjili do 115:113 23 sekunde do kraja.

Jazzeri su se ipak bolje snašli u penal završnici te su slavili sa 119:113 nakon 22 promjene vodstva i 14 izjednačenih rezultata na susretu. Skok je ovo na 6-1 omjer za sjajni Jazz.

Bekovski par Mitchell-Conley bio je nezaustavljiv pa je prvi imao 36 poena uz osam skokova, a drugi 30 poena. Istaknuo se Rudy Gobet s 12 poena i 20 skokova, a od ogromne pomoći bio je i Bojan Bogdanović.

Hrvatski je šuter iz igre gađao 7/11 uz dvije trice i 4/5 bacanja za okruglih 20 poena te tri skoka za 31 minutu susreta. Kod Kingsa je Barnes ubacio 23, dok je Davion Mitchell imao 18 uz još petoricu dvoznamenkastih suigrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!