Nogomet

Zekić o utakmici u Velikoj Gorici: 'Morao sam vjerovati komentatoru, a on je jadan vidio što i ja'

Branimir Korać • četvrtak, 04.11.2021.
Zekić o utakmici u Velikoj Gorici: 'Morao sam vjerovati komentatoru, a on je jadan vidio što i ja'
Foto: Pixsell

Slaven Belupo u petak od 18 sati dočekuje na svom stadionu Goricu. Koprivničanci su boljeg raspoloženja nakon pobjede nad Hajdukom...

U prošlom kolu Slaven Belupo napokon je došao do pobjede. Ugostio je Hajduk i svladao ga s 3:2.

"Imali smo malo vremena poslije Hajduka, imamo još trening i vidjet ćemo kakvo je stanje u momčadi. Trebala nam je ta pobjeda, malo smo se emotivno ispraznili, ali sada nam treba pod svaku cijenu pobjeda protiv Gorice da ta tri boda kod Hajduka potvrdimo", kaže Zoran Zekić.

Problema s izostancima ima dosta, a hibridni travnjaci su jedan od razloga.

"Nisam nikada kao trener bio u ovakvoj situaciji. I Paracki ima ozljedu te je mjesec i nešto dana van konkurencije, Božić, no tu sam i ja kriv jer je htio igrati, a nije bio do kraja zaliječen. Kvržić ima tu ozljedu tetive, s Grgićem je situacija teža jer mu se pomaknuo kralježak i neće ga biti pet-šest tjedana. Možda sam radio malo preintenzivno, ali sve su ozljede mehaničke, mislim da je dio toga do ovih hibridnih terena."

Odličnu utakmicu protiv Hajduka odigrao je Marin Laušić koji je ujedno i zaslužio poziv u mladuu reprezentaciju.

"Svi smo ponosni na Laušića. On je mlad dečko i slikovito rečeno stalno ga treba lupati po glavi. Mora raditi još više i svaki dan probijati sve granice i bit će samo bolji."

Najveći problemi Slaven Belupa leže u realizaciji i tri gola u prošlom kolu su veliki pomak.

"Puno radimo na završnici, linijama kretanja, ali kada nam se jednom otvori, bit će lakše. Trebalo bi biti lakše onima koji su počeli zabijati, ali događaju nam se neke gluposti i nastojimo da to bude bolje. Imamo još puno posla, svjesni su toga i igrači. Ako nastave ovako raditi, nadam se da će nam se vratiti na pozitivan način."

"Nikada neću zaboraviti predavanje Mourinha koji je tjedan dana pripremao momčad na protivnika koji je imao slabijeg beka. Došla je utakmica i protivnički trener je stavio stopera umjesto beka i oni nisu po toj strani ništa napravili. Ne možeš pripremati utakmice da zatvoriš jednog igrača jer onda gubiš poziciju. Pokušavamo biti momčad koja je tvrda i čvrsta u obrani, ali u napadu da protivnik ne zna što ćemo napraviti."

Kod Gorice je najopasniji Kristijan Lovrić.

"Kako braniti Lovrića? Momčadski, biti kompektni, blizu, faza obrane je najbolja kada si kompaktan. Gorica je već godinama stabilan prvoligaš. Ima dobrih pojedinaca, odličnog trenera Rendulića."

Zekić se osvrnuo i na utakmicu između Gorice i Dinama koji je igran po gustoj magli.

"Za koga je to regularno? Mislim je, ali za koga je to dobro? Pokušao sam gledati, ali nije išlo i morao sam vjerovati komentatoru, a on je jadan vidio isto što i ja. Nije bilo VAR-a, srećom nije bilo spornih situacija, ali što da je?"

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!