Nogomet

Partizan remizirao kod Genta, LASK i Maccabi idu dalje

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 04.11.2021.
Partizan remizirao kod Genta, LASK i Maccabi idu dalje

Odigrane su utakmice u prva dva termina Konferencijske lige, a nakon nekih susreta četvrtog kola mnogo je jasnija situacija u nekim od skupina...

U najatraktivnijem dvoboju četvrtog kola Konferencijske lige u ranijem terminu, Gent i Partizan su odigrali 1:1. To znači da još nitko nije osigurao prvo mjesto u skupini koje znači izravan prolaz u daljnje natjecanje.

Beograđani su u Belgiji poveli preko sjajnog pogotka Uroševića koji je "skinuo paučinu", a izjednačio je Tarik Tisudali u 80. minuti. U ovoj skupini su Flora Tallinn i Anorthosis Famagusta igrali 1:1, a na ljestvici vodi Gent s 10 bodova, dok Partizan ima sedam.

U skupini A su LASK i Maccabi pobjedama osigurali prve dvije pozicije, a tek će dva kola prije kraja biti jasno tko će izravno dalje, a tko će kao drugoplasirani u baraž. LASK je svladao Alaškert golovima Nakamure s 2:0, dok je Maccabi slavio s 3:0 protiv HJK-a uz 66 minuta za Stipu Pericu.

U skupini D AZ Alkmaar je kod kuće slavio protiv Cluja s 2:0 i vodi s 10 bodova, pet više od češkog Jabloneca koji je s 1:1 remizirao s Randersima. Kod poraženog Cluja koji je na dnu ljestvice s jednim bodom je Gabriel Debeljuh ušao u drugom dijelu.

Basel je odigrao samo 1:1 kod Omonije na Cipru, te zauzima drugo mjesto s dva boda manje od Karabah Agdama, koji je s 2:1 dobio u gostima Kairat. Za Karabah je igrao hrvatski Azerbajdžanac Filip Ozobić, dok je za Kairat nastupio Dino Mikanović.

Odigrana su još dva susreta, a pobjede su ostvarili Zorya Luhansk protiv CSKA Sofije s 2:0 te Slovan iz Bratislave s 4:1 protiv gibraltarskih Linoln Red Impsa.

Konferencijska liga, 4. kolo:
Flora - Anorthosis 2:2
Gent - Partizan 1:1
LASK - Alaškert 2:0
Maccabi - HJK 3:0
AZ - Cluj 2:0
Randers - Jablonec 1:1
Omonia - Basel 1:1
Kairat - Karabah 1:2
Zorya - CSKA Sofia 2:0
Lincoln Red Imps - Slovan Bratislava 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!