Vodeni sportovi

Poznati mađarski trener potpisao ugovor s Hrvatskim plivačkim savezom

Sportnet, Branimir Korać • petak, 05.11.2021.
Poznati mađarski trener potpisao ugovor s Hrvatskim plivačkim savezom

Potpisan je Ugovor o suradnji s priznatim plivačkim trenerom Ivanom Petrovom, a prve aktivnosti s hrvatskim reprezentativcima već su pokrenute...

Vrhunski plivački trener Ivan Petrov, koji je vodio mađarsku reprezentaciju četiri puta na Olimpijskim igrama, potpisao je Ugovor o suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom. Petrov će svoje znanje i iskustvo prenositi na hrvatske plivačke trenere i trenerice kao i na plivačice i plivače. Prve zajedničke aktivnosti već su odrađene i to na pripremama koje su održane u Puli, kao i na prvom Grand Prix natjecanju Jadran GP koje se ove godine umjesto u Splitu održalo u Šibeniku. Ivan Petrov, trenutno je s našom plivačkom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u plivanju u Kazanu u Rusiji.

Petrov je kao trener plivačke reprezentacije Mađarske sudjelovao četiri puta na Olimpijskim igrama (2008., 2012., 2016. i 2021.). Iza njega je bogata trenerska karijera, brojna svjetska i europska prvenstva te ostala međunarodna natjecanja, na kojima su njegove plivačice i plivači osvajali svjetska i europska odličja te su obarali svjetske i europske rekorde. Uz rad s reprezentacijom od 2013. godine Petrov je glavni trener kluba Győri Úszó SE.

Petrovljev rad prepoznat je od Svjetske plivačke federacije (FINA) i Europske plivačke federacije (LEN) koje su ga kao člana uvrstile u svoje Trenerske odbore.

Suradnja s Petrovom jedna je u nizu aktivnosti Hrvatskog plivačkog saveza koje se poduzimaju, a imaju za cilj vraćanje hrvatskog plivanja na sami vrh svjetske plivačke scene. Ulaganje u znanje trenerskog plivačkog kadra, ulaganje u perspektivne mlade plivačice i plivače, ulaganje u logistiku poput liječnika, nutricioniste i sportskog psihologa, smjernice su kojima se vodi Hrvatski plivački savez kako bi bio uz korak sa svjetskim plivačkim velesilama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!