Rukomet

Hrvatska odradila dobru provjeru protiv Slovenije i upisala pobjedu

Branimir Korać • subota, 06.11.2021.
Hrvatska odradila dobru provjeru protiv Slovenije i upisala pobjedu
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu u prijateljskom dvoboju protiv Slovenije. Izabranici Hrvoja Horvata slavili su s 34:31...

Nakon tjedan dana priprema u Poreču, hrvatski rukometaši u Novigradu su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Slovenije koja je doputovala praktički u najjačem sastavu. Vrlo jaka provjera i na kraju pobjeda Hrvatske koja pokazuje da se dobro radilo i da potencijal postoji.

Naravno, bilo je tu i nekih stvari na kojima se još treba raditi, nije sve bilo idealno, ali neki igrači su definitivno dobitak.

Prvo poluvrijeme nije donijelo igru po guštu izbornika Horvata. Napadi su bili u prvom planu, obrane ne toliko i Hrvatska je na odmor odnijela prednost 18:16.

U drugom dijelu Šušnja i Čupić odmah su odvojili Hrvatsku na četiri gola prednosti i do kraja susreta Hrvatska vodstvo nije ispuštala. Imala je i najviših šest golova viška u završnici susreta koju je Slovenija s tri gola u zadnje dvije i pol minute uspjela smanjiti.

Hrvatska je često imala problem u realizaciji s vanjskih pozicija, ali baš izvana imala je raspoložene Martinovića i Jaganjca koji su realizirali dosta šuteva.

Hrvatski vratari skupili su zajednički devet obrana, na otprilike istoj razini bio je i slovenski trio, a nakon susreta izbornik Horvat isticao je kako mu se neke stvari nisu svidjele, posebno u fazi obrane i na njima će se morati raditi.

Martinović je završio susret sa sedam golova, šest je postigao Jaganjac, a pet Domagoj Duvnjak. U slovenskim redovima šest golova zabio je Jure Dolenec, a po pet Blaž Blagotinšek i Domen Makuc.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!