HT Prva liga, 15. kolo, 07.11.2021, 15:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Igor Pajač, Kristijan Novosel, Tomislav Keglević
Lokomotiva
Lokomotiva
Mateo Marić 8'
1:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Katastrofalna realizacija Dinama, Lokomotiva uzela veliku pobjedu

Jan Šneler • nedjelja, 07.11.2021.
Katastrofalna realizacija Dinama, Lokomotiva uzela veliku pobjedu
Foto: Pixsell

U 15. kolu HT Prve lige, Lokomotiva je na svom terenu upisala vrlo vrijednu pobjedu protiv Dinama i s tri boda došla do pete pozicije na tablici...

Nakon pobjede protiv Rapida prije nekoliko dana, Dinamo je pokazao potpuno drugačije lice u Kranjčevićevoj. U susretu 15. kola HT Prve lige, Modri su se napromašivali, propuštali nevjerojatne zicere, a Lokomotiva je ranim pogotkom došla do vrijedne pobjede.

Susret nije mogao krenuti gore po Dinamo. Nakon osam minuta igre, obrana Modrih bila je potpuno izgubljena, a nakon dva promašaja, Lokomotiva je uspjela zabiti preko Mateja Marića koji se snašao u šesnaestercu.

Dinamo kao da nije došao na utakmicu u prvih pola sata jer nikako nisu uspijevali nametnuti svoju igru, a u 22. minuti Lokomotiva ih je mogla ponovno iznenaditi. Domagoj Pivarić imao je sjajnu priliku, bio je sam pred Dominikom Livakovićem, ali vratar Dinama brani njegov pokušaj.

Bilo je to više manje od pravih šansi u prvom dijelu, čekao se završetak poluvremena, ali u 37. minuti Dinamo je dobio priliku iz jedanaesterca. VAR se aktivirao, a Igor Pajač pokazuje na bijelu točku. Bruno Petković u svom stilu je izveo jedanaesterac, ali ovoga puta nije bio precizan te je Krševan Santini spremno dočekao njegov udarac i upisao veliku obranu.

U drugom dijelu gledali smo daleko ofenzivniji i kvalitetniji Dinamo. Već u 47. minuti Dario Špikić mogao je zabiti, ali u izglednoj šansi lopta mu je pobjegla i Santini je uspješno otklonio opasnost. Isti igrač imao je ponovno dobru šansu par minuta kasnije, ali sada je s ruba kaznenog prostora pucao jako slabo.

Nizale su sa se šanse Modrih, pritisak je bio strašan, ali nevjerojatna je bila nepreciznost Dinamovih igrača. U 62. minuti Mislav Oršić je primio loptu Petkovićevu loptu, ali iz okreta pucao je pored gola. U 75. minuti možda i ponajbolju šansu imao je Luka Ivanušec.

Dinamov veznjak izbio je sam pred Santinija, mogao birati gdje će poslati loptu, ali odlučio se za udarac pored gola. Par minuta kasnije Dinamo je umalo dobio novi jedanaesterac, ali VAR provjera pokazala je da je eventualnom igranju rukom prethodilo zaleđe. Konačno, Dinamo je zabio u sudačkoj nadoknadi.

Oršić je ubacio, a na drugoj stativi Dino Perić poslao loptu u mrežu. Obzirom na to da je ostalo još par minuta do kraja, Dinamo je imao šansu za preokret. Međutim, ponovno se aktivirao VAR koji je potvrdio da je cjelokupnoj akciji prethodilo poveće zaleđe te je gol poništen.

Susret je tako okončan pobjedom Lokomotive koja je bila spretnija i sretnija. Dinamo nije zaslužio izgubiti premda je nevjerojatno koliko su prilika Modri promašili. Jasno, nakon ovog poraza ponovno će u središte pozornosti doći Damir Krznar. Bez obzira na pobjedu protiv Rapida, Dinamo nikako ne može spojiti nekoliko dobrih utakmica u nizu i to već postaje kontinuirana pojava.

Slijedi reprezentativna stanka, a u slučaju da Rijeka pobijedi Šibenik, Dinamo bi mogao dočekati kraj studenog na trećoj poziciji. To definitivno ne bi bio dobar zalog za dalje i pozicija Dinamova trenera više nije nimalo sigurna.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:22+4679
2Hajduk 3664:31+3372
3Osijek 3649:29+2069
4Rijeka 3671:51+2065
5Lokomotiva 3655:50+549
6Gorica 3643:50-745
7Slaven Belupo 3635:54-1936
8Šibenik 3646:75-2932
9Istra 1961 3642:67-2531
10Hrvatski dragovoljac 3631:75-4419

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!