Košarka

Zubac u novoj pobjedi pomogao double-double učinkom, poraz Bogdanovićevog Jazza

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.11.2021.
Zubac u novoj pobjedi pomogao double-double učinkom, poraz Bogdanovićevog Jazza

Ivica Zubac i Bojan Bogdanović bili su noćas u akciji u NBA ligi. Zubac je bio uspješniji i upisao je pobjedu dok je Jazz drugi put zaredom poražen...

Los Angeles Clippersi se dižu i sada su već u nizu od četiri uzastopne pobjede. Charlotte Hornetsi pak idu u suprotnom smjeru i ovo im je četvrti uzastopni poraz.

Clippersi su pitanje pobjednika riješili u zadnjoj dionici, imali su loš ulazak u utakmicu i u prvoj četvrtini dopustili su gostima 39 poena, ali kako je susret odmicao, tako se situacija mijenjala da bi u zadnjoj dionici značajno boljom obranom ipak slomili otpor Hornetsa te serijom 22:0 otišli do pobjede.

"Od prošle godine imali smo puno velikih preokreta i jasno nam je da nikada nije gotovo te da se moramo boriti. Međutim moramo bolje ulaziti u utakmice, gubimo previše energije vraćajući se iz minusa od 15 ili 20 poena", istaknuo je nakon susreta Ivica Zubac.

Zubac je imao težak ulazak u sezonu, ali sada igra sve bolje te će mu trebati kontinuitet dobrih nastupa s obzirom da se nakon duže pauze noćas vratio Serge Ibaka. Zubac je za 28 minuta ubacio 14 poena (3/3 za dva, 8/8 slobodna bacanja) uz 11 skokova i dvije blokade.

Paul George ubacio je 20 poena uz devet skokova i osam asistencija, Reggie Jackson dodao je 19 poena i šest asistencija, a Terance Mann 17 poena i deset skokova. Kod Hornetsa po 21 poen upisali su Miles Bridges (šest skokova) i LaMelo Ball (sedam skokova).

Susret s ogromnim oscilacijama na obje strane igran je u Orlandu gdje je Magic iznenadio Utah Jazz. Na kraju je Magic odnio pobjedu uz bolju igru u zadnjoj dionici koju je dovio s 32:15 i napravio preokret.

Bio je to susret vrlo lošeg vanjskog šuta za Jazz koji je imao postotak ubačaja za tri poena ispod 20 posto, šutirao je 8/42, a posebno su se tu raspucavali Donovan Mitchell s tricom 2/12 i Jordan Clarkson s 2/11.

Bojan Bogdanović uklopio se u realizatorsko sivilo gostiju te je za 32 minute ubacio 13 poena (3/8 za dva, 1/5 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri skoka.

Po 21 poen kod Jazza upisali su Rudy Gobert (15 skokova) i Mitchell (sedam skokova, sedam asistencija), a Hassan Whiteside dodao je 12 poena i deset skokova. Kod Magica Cole Anthony ubacio je 33 poena, a Wendell Carter dodao je 22 poena i 15 skokova.

NBA:
LA Clippers - Charlotte Hornets 120:106
Orlando Magic - Utah Jazz 107:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!