Nogomet

Dalić: 'Nama je najvažnija Malta, bez ta tri boda nema odluke u Splitu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.11.2021.
Dalić: 'Nama je najvažnija Malta, bez ta tri boda nema odluke u Splitu'
Foto: Pixsell

Tjedan odluke je pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Hrvatska 11. studenog igra protiv Malte, a tri dana kasnije protiv Rusije i traži pobjede za odlazak na Svjetsko prvenstvo...

Zlatko Dalić okuplja hrvatsku nogometnu reprezentaciju uoči dvoboja protiv Malte i Rusije koje će odlučiti o odlasku na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska treba dvije pobjede i nema pravo na kalkulacije.

"Čekaju nas dvije utakmice, dvije pobjede nas dijele od SP-a. Ja sam optimist, trenutno nam je najvažnija Malta jer tu s pobjedom otvaramo priliku u Splitu protiv Rusije. Moramo napraviti sve da dobijemo, ako budemo pravi bit će sve u redu. Kovačić je otpao još ranije, Brekalo će doći i napravit ćemo pregled i ako ne bude spreman vratit ćemo ga u klub. Ako ne bude na 100 posto, nećemo ništa forsirati. Sučić je prije dva dana zaradio udarac, Modrić dolazi, kod njega je situacija puno bolja. Vjerujem ovim igračima i da možemo do plasmana na SP."

Dalić je u nedjelju poslao pozivnice i Lovri Majeru i Bruni Petkoviću.

"Poziv su dobili Petković i Majer. Imamo dvije utakmice u kojima moramo na pobjedu i tu nam napad mora biti na visokoj razini. Majer je u rujnu ostavio jako dobar dojam, ozlijedio se i sada opet igra jako dobro. Bruno nikada za mene nije bio sporan, dignuo se u zadnjim utakmicama i igra jako dobro, a takav nam može biti od velike koristi. Ovaj put iznimno ćemo imati 25 igrača u kadru, tu su testovi na COVID, ozljede pa da ne dođemo u škripac s igračima. Petković i Majer su u jako dobroj formi i nema dileme oko njihovog poziva."

Petković u Dinamu igra više u veznom redu, ali u reprezentaciji se vraća u napad.

"Ono što igra u Dinamu, mi tu imamo Brozovića, Modrića, on će igrati u napadu. Može se vratiti po loptu, ali primarno je u špici."

Puni fokus je na Malti i Dalić još ne razmišlja o Rusiji.

"Ne želim uopće govoriti o Rusiji i Splitu, to je u drugom planu. Nama je najvažnija Malta, bez ta tri boda nema odluke u Splitu. Uopće ne dolazi u obzir nikakvo čuvanje za Rusiju. Na Malti je uvijek bilo teško i puno problema, nogomet je takav, trebat će nam puno strpljenja i hrabrosti. Morat ćemo iz toga izaći jaki i dobiti utakmicu."

Modrić je propustio Realov dvoboj protiv Rayo Vallecana, ali dolazi na okupljanje.

"Luka je dobio temperaturu, viroza ga je shrvala, razgovarali smo, krenuo je iz Madrida i dolazi za ručak. Probat ćemo, ali ako nije na 100 posto nećemo siliti. Nadam se da će biti ok."

Dalić je poručio kako je u obrani, sada kada su svi na okupu, siguran tek Joško Gvardiol

"Moja želja je da imamo standardnu ekipu, na SP-u ste znali u svakom trenutku prvih 11, ali sada je situacija takva da smo morali raspoređivati snage. Nismo pametovali, ali smo bili prisiljeni. Moram voditi brigu o svemu. Hrvatska već dugo nije u obrani imala ovoliko igrača, imamo zaista sjajne igrače u velikim klubovima i to su slatke brige. Gvardiol je neupitan na lijevom stoperu zbog lijeve noge i sjajne forme, a desno ćemo vidjeti tko će biti u najboljem stanju."

Iako je dosad bila praksa povratka odmah nakon utakmice, Hrvatska će ovaj put prespavati na Malti.

"Prvi put u mom mandatu smo odlučili ostati spavati na gostovanju nakon utakmice. Susret u Splitu je u 15 sati i zato ćemo probati biti što svježiji. Nećemo kalkulirati i odmarati, moramo Maltu dobiti. Znam da je sada svima fokus na Rusiji, ali za mene to nije tema."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!