Nogomet

Chiellini podržao Superligu, ukinuo bi VAR: 'Svijet ide naprijed, moramo se mijenjati'

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 11.11.2021.
Chiellini podržao Superligu, ukinuo bi VAR: 'Svijet ide naprijed, moramo se mijenjati'

Iskusni talijanski stoper i kapetan talijanske reprezentacije te Juventusa, Giorgio Chiellini osvrnuo se na ideju Superlige, kao i VAR, dvije goruće teme u modernom svijetu nogometa...

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije i Juventusa Giorgio Chiellini u razgovoru za DAZN podržao je propali projekt europske Superlige, te poručio kako bi ukinuo VAR.

"Budućnost nogometa ide prema europskom pristupu u odnosu na nacionalne lige. Uz dužno poštovanje, nogometaš Juventusa želi igrati te utakmice. Stigli smo do točke bez povratka", kazao je 37-godišnji branič.

Superliga se trebala odvojiti od Lige prvaka u samostalno natjecanje s 20 klubova. Petnaest pozvanih klubova iz pet najbogatijih europskih liga imalo bi zaštićeni status, dok bi preostalih pet mjesta bilo otvoreno za druge klubove. Od ideje su prvo odustali engleski klubovi, a zatim Atletico Madrid, Milan i Inter. Juventus, Real Madrid i Barcelona jedini su koji se i dalje ne odriču tog projekta.

"Institucije, klubovi i igrači moraju se sastati kako bi reformirali kalendar i stvorili nova natjecanja kako bi ponovo pokrenuli ovaj sport, koji je i dalje najljepši na svijetu, ali se može unaprijediti", dodao je.

Kao primjer je naveo profesionalne lige u SAD.

"U SAD, koji su majstori za ovakve stvari, napravili su Superlige u svakom sportu."

Chiellini se izjasnio i za smanjenje Serie A s 20 na 18 klubova.

"Možda bi se mogli vratiti i na 16 klubova, no mislim da je 18 pravi broj kako bi podigli konkurentnost."

Osvrnuo se i na VAR koji bi ukinuo, ali je svjestan da je to također sljedeći korak u napretku nogometa.

"Ja bih, kao i većina romantika, ukinuo VAR. Ali svijet ide naprijed i mi se moramo mijenjati s njim", poručio je Chiellini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!