Nogomet

Ćaleta-Car: 'Očekivali smo ipak malo jači otpor s njihove strane, ali to je bilo i zahvaljujući nama'

Branimir Korać • četvrtak, 11.11.2021.
Ćaleta-Car: 'Očekivali smo ipak malo jači otpor s njihove strane, ali to je bilo i zahvaljujući nama'
Foto: Pixsell

Duje Ćaleta-Car odradio je cijelu utakmicu u paru s Joškom Gvardiolom, a u nastavku susreta nakon izlaska Luke Modrića ponio je i kapetansku traku...

Duje Ćaleta-Car imao je više razloga za zadovoljstvo, Hrvatska je upisala pobjedu, vrlo visoku, a on je prvi put u karijeri bio i kapetan reprezentacije.

"Osjećaj je stvarno fenomenalan, zahvalio bih i izborniku i suigračima na ovoj časti, velika je čast predstavljati svoju državu kao kapetan. Nadam se da sam ispunio očekivanja i da je ovo jedna od mnogih takvih utakmica."

Ćaleta-Car ne samo da je prvi put bio kapetan već je i zabio prvi gol u dresu reprezentacije.

"Zabio sam gol, prvu za reprezentaciju i zato je ovo također posebna utakmica za mene. Na kraju je bilo lakše od očekivanog, očekivali smo ipak malo jači otpor s njihove strane, ali to je bilo i zahvaljujući nama. Stvarno smo bili angažirani i koncentrirani od prve minute. Zabili smo nekoliko važnih golova u završnici prvog poluvremena, pritiskali smo ih gore, znali smo da je to njihova lošija strana. Na kraju zaslužena pobjeda, drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla. Na kraju 7:1, odlična uvertira za Rusiju."

Na Poljudu se očekuje spektakl, Rusija je najveći hrvatski protivnik u ovim kvalifikacijama, ali Poljud će biti krcat.

"Poljud je rasprodan, Rusi su također bili uvjerljivi protiv Cipra, ali igramo doma i dat ćemo sve od sebe. Nadam se da idemo u Katar."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!