Nogomet

Makkelieu pripao dvoboj Hrvatske i Rusije

Matej Kačan • petak, 12.11.2021.
Makkelieu pripao dvoboj Hrvatske i Rusije

Kontroverzni nizozemski sudac Danny Makkelie sudit će dvoboj Hrvatske i Rusije na Poljudu koji će izravno odlučiti o prvom mjestu skupine i putniku za Katar...

Ključan dvoboj hrvatske reprezentacije za plasman na SP u Kataru sudit će Nizozemac Danny Makkelie. Njemu će na Poljudu protiv Rusije pomagati sunarodnjaci Hessel Steegstra i Jan de Vries.

Nizozemac je ove sezone sudio 10 utakmica nizozemske Eredivisie, kao i tri utakmice Lige prvaka. Posljednji susret u je bio između Atletica i Liverpoola kad je podijelio čak četiri žuta kartona i jedan crveni, gotovo sve u prvom poluvremenu.

Ipak, u središte javnosti dospio je u polufinalu Eura, na susretu Engleske i Danske kad je sudio sporni kazneni udarac na Raheemu Sterlingu, dok nije poništio regularan pogodak Danaca.

Također je napravio veliku pogrešku na utakmici Srbije i Portugala u kvalifikacijama za SP kad nije registrirao regularan pogodak Cristiana Ronald koji bi donio pobjedu Portugalu pri rezultatu 2:2.

Hrvatskoj još nije sudio, ali bio je u VAR sobi na finalu Svjetskog prvenstva 2018. protiv Francuske, nakon čega je velik dio hrvatske javnosti bio nezadovoljan nekim spornim odlukama.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!