Nogomet

Sport subotom: Dinamo saznaje protivnika u četvrtfinalu Kupa

Branimir Korać • subota, 13.11.2021.
Sport subotom: Dinamo saznaje protivnika u četvrtfinalu Kupa
Foto: Pixsell

Iako su nogometna prvenstva zbog reprezentativne stanke privremeno pauzirana, ova subota nudi niz zanimljiv dvoboja diljem borilišta u Hrvatskoj i svijetu...

SuperSport Hrvatski kup, osmina finala: Oriolik - Rijeka (14)

Na rasporedu je posljednji susret osmine finala Kupa, Rijeka gostuje u Oriovcu kod Oriolika i traži prolaz u četvrtfinale. Tamo pobjednika ovog dvoboja čeka Dinamo na Maksimiru.

Oriolik u istočnoj skupini Treće HNL trenutno drži 12. poziciju i iako možda u prvenstvu ne izgleda najbolje, Kup je takvo natjecanje da su se senzacije već događale.

Rijeka dolazi bez dosta igrača na koje Goran Tomić ne može računati zbog reprezentativnih obaveza, ali i dalje je dovoljno kvalitetna da može riješiti ovaj dvoboj u svoju korist.

"Znamo da je Kup specifično natjecanje u kojem manji klubovi traže iznenađenje, ali nama je cilj otići što dalje pa tako tražimo pobjedu protiv svakog sljedećeg protivnika. Moramo biti pravi, kvaliteta je na našoj strani. Svi raspoloživi igrači će ići, nema onih koji su u reprezentaciji, ali generalno ću napraviti najjači mogući sastav", kaže Tomić.

ABA liga, osmo kolo

U osmom kolu ABA lige danas su u akciji Cibona i Zadar. Obje momčadi odlaze na teška gostovanja na kojima se ne osvajaju lako bodovi. Ipak, odlaze s nadom kako mogu napraviti nešto više.

Cibona će prva na parket, od 17 sati gostuje u Čačku kod Borca gdje će pokušati doći do pete pobjede. Borac je u negativnoj seriji, ima tri uzastopna poraza i ovaj susret vidi kao priliku za vađenje.

"Sigurno da je gostovanje u Čačku jedno od najizazovnijih u cijeloj ligi. To je grad košarke, ekipa Borca je također jako kvalitetna i trener Marko Marinović već neko vrijeme radi odlično s ekipom. Znamo da su kvalitetniji od rezultata u zadnje vrijeme. Trebat će nam puno koncentracije i motivacije da odradimo utakmicu kako smo je pripremili. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo doći u priliku odlučivati o rezultatu kako utakmica bude išla prema kraju", kaže trener Vladimir Jovanović.

Dva sata kasnije Zadrani gostuju u Podgorici kod Budućnosti gdje će imati još teži posao. Podgoričani su veliki favoriti, a u ovom susretu tražit će povratak pobjedama nakon što je u prošlom kolu poražen kod Mege. Međutim i Zadrani imaju svoju računicu.

"Imali smo četiri dana za pripremu, radimo na stvarima koje se tiču najviše naše igre, naravno pripremili smo se i za Budućnost. Jako dobro znamo tko je Budućnost pogotovo u Podgorici. Ali mene nije strah ići bilo gdje s ovim momcima. Nadam se da ćemo pokazati srce, želju i pravi pristup", ističe Vladimir Anzulović.

Liga prvakinja: Podravka - Rostov (18)

U sedmom kolu Lige prvakinja Podravka dočekuje Rostov. Podravka je dobro krenula u sezonu i upisala je pobjedu u prvom kolu protiv Budućnosti, ali nakon toga krenula je serija poraza. U narednih pet utakmica je izgubila, a posebno sramotan nastup bio je u prošlom kolu kod dortmundske Borussije koja je slavila s nevjerojatnih 38:14.

Neće biti ništa lakše danas protiv Rostova, Ruskinje imaju sjajnu ekipu i pokušat će doći do pobjede kako bi se iskupile za poraz u prošlom kolu kod Esbjerga.

"Što se tiče Rostova, vratarka im je odlična, a Zaadi je ta koja drži ritam igre i vodi igru, Sen su premjestili s lijevog na desnog vanjskog, a bila je pivotmen. Kad se osvoji lopta Managarova i Kuznetsova su top, ali pokazuju da se s njima može igrati. No dobili su Dortmund, mirno doma deset razlike. Mislim da moramo odigrati onaj dio obrane o kojem pričamo od onog trenutka kad više nemamo loptu, bez obzira jesmo li zabili gol ili izgubili loptu i u toj traniziciji ih moramo probati zadržati i vidjeti gdje možemo riješiti da Zaadi ne vodi ono što je radila u Metzu i nastavila u Rostovu", rekao je trener Mrđen.

Ostali važniji događaji

Kvalifikacije za SP:
BiH - Finska 15:00
Norveška - Latvija 18:00
Turska - Gibraltar 18:00
Belgija - Estonija 20:45
Crna Gora - Nizozemska 20:45
Francuska - Kazahstan 20:45
Wales - Bjelorusija 20:45

HT Premijer liga:
Šibenka - Alkar 17:00

Next Gen Finals, finale:
Alcaraz - Korda 21:00

ATP Stockholm, finale:
Paul - Šapovalov 16:00

WTA Finals:
Sakkari - Badosa 21:00
Sabalenka - Swiatek 2:30

EHF Europska liga:
Lokomotiva - Lublin 18:00

Paket24 Premijer liga:
Karlovac - Spačva 17:00
Dubrava - Poreč 18:00
Zamet - Nexe 18:00
Sesvete - Trogir 19:00
Umag - Rudar 19:00
Bjelovar - Moslavina 19:14

1. HVL:
Solaris - Mladost 18:00
KPK - POŠK 18:30
Primorje - Medveščak 20:00

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!