Nogomet

Sport ponedjeljkom: Italija ili Švicarska, dvojba dana u europskim kvalifikacijama

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.11.2021.
Sport ponedjeljkom: Italija ili Švicarska, dvojba dana u europskim kvalifikacijama

Ovaj ponedjeljak donosi nastavak uzbuđenja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pa tako večeras očekujemo konačnu odluku u skupini C gdje se za prvo mjesto bore Italija i Švicarska...

Europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (20:45)

U tri skupine danas će biti okončane kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U skupini C očekuje nas definitivni rasplet i saznat ćemo tko ide izravno na Svjetsko prvenstvo - Italija ili Švicarska.

Talijani su imali veliku priliku olakšati si posao uoči zadnjeg kola, u Rimu su u 90. minuti imali kazneni udarac za pobjedu protiv Švicarske što bi im donijelo tri boda prednosti uoči zadnjeg kola, ali Jorginho je pucao preko gola.

Sada će i Italija u Sjevernoj Irskoj i Švicarska kod kuće protiv Bugarske, hvatati i pobjedu i ukupnu gol razliku što je sljedeći kriterij.

Ako slučajno na kraju Italija i Švicarska budu imali istu gol razliku npr. +14, gledat će se sljedeći kriterij, a to je ukupni broj pogodaka. Ako i tu budu poravnati, ide se na međusobne omjere gdje su dva puta remizirali, a Švicarska tu tek prema sedmom kriteriju ima prednost jer je zabila gol u gostima.

U skupini F sve je poznato, Danska ide na Svjetsko prvenstvo, a Škotska u dodatne kvalifikacije. Danci će u Škotskoj pokušati doći do pobjede čime bi bili jedina reprezentacija koja je završila skupinu sa stopostotnim omjerom.

Danas je na rasporedu i rasplet u skupini I gdje se očekuje samo potvrda onog što se već zna. Engleska ne smije izgubiti u San Marinu i završit će na prvom mjestu. S druge strane Poljska je druga i ići će u dodatne kvalifikacije.

HT Premijer liga, deseto kolo: Zadar - Gorica (18:00)

U susretu desetog kola HT Premijer lige Zadar će ugostiti Goricu. Zadrani su u hrvatskom prvenstvu povezali četiri pobjede, na omjeru su 7-2 i ovdje će pokušati doći do nove pobjede s kojom bi se poravnali s vodećim Splitom koji ima pobjedu i utakmicu više.

"Brzo nam je došla ta sljedeća utakmica, praktički smo se vratili iz Podgorice, odradili jedan trening i evo utakmice. Neće biti lako zbog svih okolnosti, ali mislim da mi u Hrvatskoj ligi moramo ulaziti maksimalno ozbiljno i tu se najviše nas pita. Gorica je promijenila trenera, ali igrali su Alpe Adria kup gdje su upisali pobjedu, tako da Gorica je ozbiljan protivnik", ističe Antonio Jordano.

Goričani u ovaj susret ulaze nakon pobjede u Alpe Adria kupu u Austriji, a u Zadar nakon duže vremena dolaze bez Josipa Sesara koji je napustio klupu. Bez obzira na to, ambicije se nisu pronije, Goričani i dalje imaju dobru momčad i to žele potvrditi i na parketu. U susretima s ABA ligašima žele iznenaditi, a iako im u Zadru neće biti lako, pokušat će domaćinu stvoriti probleme.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra. Mislim da smo u zadnje dvije utakmice, protiv Furnira doma i protiv Austrijanaca u Alpe Adria Kupu, podigli razinu energije i mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Ako budemo ušli u utakmicu 100 posto i ako budemo dali sve od sebe, mislim da možemo parirati Zadru. Oni jesu bolja momčad, ali mi se nećemo predati i idemo tamo po pobjedu", poručio je Karlo Uljarević.

Inače Goričani su tijekom prošlog tjedna ostali i bez Tomislava Cvitkovića koji karijeru nastavlja u Francuskoj.

ATP Finals, zelena skupina, prvo kolo

Na ATP Finalsu na rasporedu su susreti prvog kola u zelenoj skupini i to dva jako zanimljiva dvoboja.

Prvi su na terenu Novak Đoković i Casper Ruud, Đoković je na papiru osjetni favorit, ali Ruud je ove sezone značajno napredovao i mogao bi Đokoviću stvoriti probleme.

Drugi meč trebao bi biti neizvjesniji, a tu se sastaju Stefanos Tsitsipas i Andrej Rubljov. Obojica zasad imaju dvoransku sezonu za zaborav i ovdje ne dolaze u idealnom stanju.

Ove sezone sastali su se dva puta i svaki je odnio po jednu pobjedu što ovaj meča ostavlja otvorenim i s te strane.

Ostali važniji događaji

Europske kvalifikacije (20:45):
Albanija - Andora
Austrija - Moldavija
Izrael - Farski Otoci
Poljska - Mađarska
San Marino - Engleska
Sjeverna Irska - Italija
Škotska - Danska
Švicarska - Bugarska

FIBA Liga prvaka:
AEK Atena - VEF Riga 18:30

ATP Finals:
Đoković - Ruud 14:00
Tsitsipas - Rubljov 21:00

WTA Finals:
Swiatek - Badosa 21:00
Sabalenka - Sakkari 2:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!