Rukomet

Matej Mandić obranom u zadnjim sekundama spasio Zagrebu bod u Bjelorusiji

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.11.2021.
Matej Mandić obranom u zadnjim sekundama spasio Zagrebu bod u Bjelorusiji
Foto: Pixsell

PPD Zagreb osvojio je drugi bod ove sezone u Ligi prvaka. Na gostovanju u Brestu kod Meškova odigrao je 30:30...

Dramatičan dvoboj u Brestu i propuštena prilika za PPD Zagreb da prekine niz utakmica bez pobjede u Europi. Imali su Obrvanovi igrači priliku, dobrim dijelom utakmice bili su u vodstvu, ali na kraju su spašavali i bod.

Meškov Brest imao je napad za pobjedu, ali Matej Mandić sjajno je obranio zicer s krila Jurinoku pet sekundi prije kraja susreta.

Zagreb je vrlo dobro otvorio utakmicu i poveo s 5:2 te naznačio kako bi ovaj put mogao izbjeći poraz.

Domaćini su uspjeli u nekoliko navrata izjednačiti, ali niti jednom nisu poveli do kraja prvog dijela. Na odmor se otišlo s 15:13 za PPD Zagreb nakon što je Grahovac 20 sekundi prije kraja bio precizan.

U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu i tek u 47. minuti Meškov je prvi put u ovom susretu došao do vodstva kada je Čeh Stanislav Kašparek pogodio za 23:22.

Uspio je Zagreb golovima Čupića i Čavara vratiti prednost na svoju stranu i do kraja susreta igralo se gol za gol.

U zadnju minutu Zagreb je ušao s napadom kod 30:30, na minuti odmora je dogovoreno da se pokuša ukrasti vremena i nakon toga šutirati za pobjedu, ali 30 sekundi prije kraja otvorila se prilika za Klaricu čiji pokušaj brani Saldacenka.

Domaćin je imao dovoljno vremena da on ode do pobjede, no Mandić je vrlo dobru predstavu okrunio vrijednom obranom. Ostalo je pet sekundi, pokušao je izdaleka Ćavar, ali nije prevario Saldacenku i ostalo je 30:30.

Kod PPD Zagreba Mandić je skupio 13 obrana, sedam golova zabio je Čupić, a šest Klarica. Kod domaćina Kašparek je postigao šest golova.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!