Tenis

Sport četvrtkom: Mektić i Pavić u borbi protiv Dodiga, Zadar dočekuje Igokeu

Matej Kačan • četvrtak, 18.11.2021.
Sport četvrtkom: Mektić i Pavić u borbi protiv Dodiga, Zadar dočekuje Igokeu

Četvrtak je posljednji dan prije povratka klupskim nogometnim obvezama, a u središtu sportskog programa su teniska uzbuđenja na ATP Finalsu, kao i borba Zadra u ABA ligi...

ATP Finals: Mektić/Pavić - Dodig/Polašek

ATP Finalsi dolaze do točke kad se u skupinama rješavaju pitanja polufinalista, a u konkurenciji parova u Zelenoj skupini o jednom će mjestu direktno odlučivati Hrvati.

Sigurno će Hrvatska imati barem jednog predstavnika jer međusobno se za drugo mjesto bore Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Ivana Dodiga i Filipa Polašeka.

Svaki par dosad ima po jednu pobjedu, oboje protiv Krawietza i Tecaua, dok su i jedni i drugi poraženi od Granollersa i Zeballosa koji su s dvije pobjede osigurali prolazak.

Sigurno su Mektić i Pavić kao prvi par svijeta veliki favoriti, dok se par Dodig-Polašek prije ovog turnira na neko vrijeme razdvojio pa je Dodig igrao s Marcelom Melom.

Ove sezone tri puta su ovi parovi igrali međusobno, a dva meča pripala su Mektiću i Paviću. Hrvatski par slavio je u Antalyji i Dubaiju, dok su Dodig i Polašek bolji bili u polufinalu Australian Opena.

No, od ožujka se nisu sastali, a Mektić i Pavić su na jesen doživjeli veliki pad forme i na pravi način žele zaključiti sezonu.

ABA liga: Zadar - Igokea

Deveto kolo ABA lige otvara se u Zadru gdje domaćin traži svoju drugu pobjedu u ABA ligi. Zadrani su vezali tri poraza, ali protiv mahom ekipa iz vrha, FMP-a, Zvezde i Budućnosti.

No, ni protiv Igokee neće imati previše šanse, Igokea je opet jaka momčad usprkos 4-4 omjeru i objektivnim kiksevima protiv Mornara u produžetku i FMP-a, ali tu je pobjeda nad Zvezdom i u posljednjem kolu nad Megom.

Igokea je momčad koja igra i europsko natjecanje, ali je u Ligi prvaka vezala tri poraza nakon početnog slavlja nad PAOK-om. No, ni međusobni omjeri ne idu Zadru u prilog, Zadrani nisu slavili još od 2018. i Aramisa Naglića na klupi.

"Čeka nas iskusna i dobro vođena ekipa u četvrtak. Igokea igra uspješno u dva natjecanja, ove sezone igraju u FIBA Ligi prvaka i u AdmiralBet ABA ligi. Znamo koje su njihove kvalitete, znamo da su oni skloni promjenama ritma i promjenama u obrani. Mi sigurno moramo odgovoriti na njihovu fizičku snagu", kazao je trener Zadra Vladimir Anzulović.

Ostali važniji događaji

ATP Finals
Zverev - Hurkacz 14:00
Medvjedev - Sinner 21:00

Euroliga
Bayern - Panathinaikos 20:30
Real Madrid - Crvena zvezda 20:45

EHF Liga prvaka
Kiel - Aalborg 18:45
Szeged - Vardar 18:45
Barcelona - Kielce 20:45
PSG - Porto 20:45

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!