Vodeni sportovi

Jadran ipak bez iznenađenja protiv snažnog Novog Beograda

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 19.11.2021.
Jadran ipak bez iznenađenja protiv snažnog Novog Beograda
Foto: Pixsell

Jadran nije uspio doći do iznenađenja protiv Novog Beograda koji je na Poljudu ipak slavio sa 17:12. Splićani su se borili, ali ipak je presudila kvaliteta gostiju...

Vaterpolisti splitskog Jadrana u petak su poraženi od Novog Beograda s 12:17 (4:5, 2:4, 3:3, 3:5) u utakmici trećeg kola skupine A Lige prvaka odigranoj na poljudskom bazenu.

Splićanima je to drugi poraz u tri nastupa, a jedinu pobjedu ostvarili su protiv Dinama iz Tbilisija u drugom kolu.

Gosti su se prvi put značajnije odvojili na kraju druge trećine, kad su stvorili tri pogotka prednosti (6:9). Na početku treće četvrtine Jadran se primakao na samo pogodak zaostatka (8:9), ali su Beograđani ponovno došli do tri gola viška (9:12) s kojim su ušli u zadnju dionicu.

U zadnje četiri minute Splićani su ostali bez pogotka pa su gosti na kraju došli do uvjerljive pobjede (12:17).

Rino Burić je s tri pogotka bio najbolji strijelac Jadrana, a po dva gola postigli su Antonio Dužević i Jerko Marinić Kragić. Luka Podrug je imao 10 obrana.

Za pobjednike su po četiri pogotka postigli Strahinja Rašović i Nikola Jakšić.

Nakon nepotpunog trećeg kola Jadran je šesti s tri boda. Vodeći Olympiakos ima sedam bodova, a Barceloneta i Novi Beograd po šest. Četvrta je Brescia s četiri boda, ali ima i utakmicu manje. Ferencvaros je peti s tri boda.

U subotu (19 sati) će utakmicu trećeg kola u skupini B Lige prvaka odigrati Jug Adriatic osiguranje, a Dubrovčani će gostovati u Berlinu kod Spandaua.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!