Rukomet

PPD Zagreb nakon više od godinu i pol do pobjede u Ligi prvaka!

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.11.2021.
PPD Zagreb nakon više od godinu i pol do pobjede u Ligi prvaka!
Foto: Pixsell

Napokon! Pao je očajan niz u koji je PPD Zagreb ušao i nakon godinu i pol posta upisao je pobjedu u Ligi prvaka. U Areni je slavio protiv Meškov Bresta s 31:24...

Apsolutno zasluženo PPD Zagreb stigao je do pobjede protiv Meškov Bresta. Još u Brestu trebao je do pobjede, ali završnicu susreta nije odradio dobro i morao se zadovoljiti remijem, no u Areni priča je bila drugačija i Zagreb je lako slavio protiv Bjelorusa.

Ova pobjeda vraća PPD Zagreb u igru za prolazak u sljedeću fazu natjecanja dok Meškov ostaje na dnu ljestvice sa samo dva boda i još uvijek bez ijedne pobjede.

Od početka susreta Zagreb se postavio kao bolja momčad i brzo se odvojio na tri gola prednosti, a u 11. minuti došao je i do tada na najviših plus četiri kada je Davor Ćavar pogodio za 8:4.

Zagreb ipak nije uspio zadržati tu prednost i gosti su u 24. minuti čak i poveli pogotkom Staša Skubea.

Na odmor se otišlo s poravnatih 14:14, a drugi dio potpuno je pripao rukometašima PPD Zagreba.

Meškov je doduše poveo 17:15 golom Kaspareka, no ubrzo Bonnefond zarađuje crveni karton, a Zagreb serijom 4:0 vraća prednost na svoju stranu.

Gosti su imali sve više problema, Zagreb je bio čvrst u obrani i dobro realizirao situacije u napadu te je na kraju uvjerljivo slavio s 31:24.

U zadnje tri minute Zagreb je napravio seriju 4:0 s kojom je zaključio dvoboj i prekinuo niz od čak 24 utakmice bez pobjede u Ligi prvaka.

Osam golova kod Zagreba postigao je Ivan Čupić, a sedam Zvonimir Srna. Kod gostiju šest golova postigao je Jaka Malus, a pet Mikita Vailupau.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!