Nogomet

Dick Advocaat nakon samo tri mjeseca napustio klupu Iraka

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.11.2021.
Dick Advocaat nakon samo tri mjeseca napustio klupu Iraka
Foto: Pixsell

Iskusni nizozemski nogometni stručnjak Dick Advocaat (74) podnio je ostavku na dužnost iračkog izbornika nakon samo tri mjeseca.

Tijekom tog razdoblja Advocaat je vodio Irak u šest kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru te nije ostvario niti jednu pobjedu upisavši po četiri remija i dva poraza. Irak se stoga četiri kola prije kraja kvalifikacija nalazi na pretposljednjem, petom mjestu skupine A s četiri boda, deset manje od druge Južne Koreje koja drži posljednje mjesto koje vodi u Katar, a dva manje od trećih UAE koji drže mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Umjesto Advocaata, momčad Iraka će na skorašnjem Arapskom kupu, koji počinje sljedećeg tjedna u Kataru, voditi Crnogorac Željko Petrović.

"Očekivanja nisu bila u skladu s mogućnostima. Reprezentacija Iraka je u tranzicijskoj fazi, moraju se uključiti mlađi igrači, a to je dugotrajan proces. Mi smo morali stvoriti rezultat u kratkom razdoblju i u principu smo ostvarili i neke dobre rezultate poput neodlučenog protiv Južne Koreje. Problem nam je bio postizanje golova", kazao je Advocaat.

Irak se samo jednom dosada plasirao na SP i to 1986. godine.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!