Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti protiv Austrijanaca idu po treću pobjedu u MEVZA ligi

Sportnet, Branimir Korać • petak, 26.11.2021.
Odbojkaši Mladosti protiv Austrijanaca idu po treću pobjedu u MEVZA ligi
Foto: Pixsell

Nakon pobjede u četvrtak, u unaprijed odigranoj utakmici 8. kola Superlige, protiv četvrtoplasiranog Kitro Varaždina od 3:0 (18, 19, 17) u gostima, Mladost je zadržala čelnu poziciju u domaćem prvenstvu s maksimalnim 21 bodom ali i zapanjujućim skorom od 21 dobivenog seta u sedam odigranih susreta, bez ijednog izgubljenog.

Doista uvjerljiv niz mladostaša, koji su zapravo cijelo vrijeme razapeti na četiri fronta, jer uz domaću Superligu i Kup Hrvatske, gdje su izborili četvrtfinale, jednako uspješno nastupaju i u CEV kupu, u kojem su trenutno dogurali do šesnaestine finala, te u Srednjeeuropskoj MEVZA ligi.

Baš su zbog MEVZA lige i odigrali susret s Varaždincima nešto ranije, jer u subotu 27. studenoga u 17.00 sati u Domu odbojke dočekuju austrijsku momčad UVC Holding Graz. Mladostaši su trenutno u Srednjeeuropskoj ligi petoplasirani, sa skorom 2-2 i 5 bodova, dok su odbojkaši Graza odigrali šest susreta, nakon kojih imaju 4 boda i skor 1-5 te zauzimaju trenutno sedmu poziciju.

Ivan Zeljković, jedan od najpouzdanijih odbojkaša Mladosti, reprezentativni primač-pucač, nakon Varaždina a prije susreta protiv Graza će reći:

"Od početka sezone idemo iz utakmice u utakmicu, doista je naporan raspored koji melje. Tri susreta tjedno, plus putovanja, jako umara, i to se pomalo i vidi na našoj igri. Ne toliko protiv Varaždina, tu doista nije bilo problema, ali recimo u posljednjem susretu MEVZA lige protiv Bratislave, prošlu nedjelju u Domu odbojke, jako smo se mučili, unatoč pobjedi od 3:1. Prva su dva seta bila na razliku, nikako ne možemo biti zadovoljni igrom. Zapravo, jedino je rezultat u toj utakmici pozitivan. Stoga se nadam da ćemo protiv Graza pokazati bolju i tečniju igru."

O austrijskoj momčadi, naravno, mladostaši sve znaju.

"Kao i uvijek dobro smo pripremljeni za njih i njihov način igre, znamo im dobre ali i slabe točke. Imaju sjajnog organizatora igre, mađarskog reprezentativca kojeg smo nas nekolicina reprezentativaca upoznali već kroz europska natjecanja, neke dobre slovenske igrače... U svakom slučaju, momčad za respekt i vjerujem da će to biti jako dobra utakmica. Također se nadam da nećemo biti u kontraritmu kao protiv Bratislave. To nam je jako važna utakmica za priključak s vrhom tablice, jer želimo u MEVZA ligi ove godine osigurati Final Four."

Umor se sve češće spominje u Domu odbojke, ali ne kao alibi već kao nepobitna činjenica, jer trener Mladosti Radovan Gačič baš i nema veliku širinu na klupi.

"Točno, osim prve postave na klupi su još drugi tehničar Bernard Bakonji i mladi Karlo Jakovac, koji je jako dobro započeo sezonu u postavi prije no što je stigao Brazilac Silva Franca. Ostatak momčadi vrlo je mlad i još uvijek nedovoljno iskusan za velike utakmice, pa svoju minutažu saskupljaju kroz domaću Superligu, mijenjajući nas iz prve postave kada napravimo određenu razliku u setu", reći će na kraju iskusni Ivan Zeljković priznajući da zapravo cijela momčad već gleda prema ovoj srijedi i susretu protiv talijanske Vero Volley Monze u 16-ini finala CEV kupu, u Domu odbojke, što će zasigurno biti spektakl za sve njih, ali i gledatelje.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!