Košarka

Hezonja vrlo dobar u pobjedi Uniksa u Beogradu, Howard sa sirenom srušio Monaco

Branimir Korać • subota, 27.11.2021.
Hezonja vrlo dobar u pobjedi Uniksa u Beogradu, Howard sa sirenom srušio Monaco
Foto: Pixsell

U Euroligi su na rasporedu bili susreti 12. kola, a Mario Hezonja odradio je još jednu vrlo kvalitetnu utakmicu te je predvodio Uniks do nove pobjede...

Barcelona je stigla do četvrte uzastopne pobjede očekivanim domaćim slavljem protiv Žalgirisa 96:73. Nakon što je povezao prve dvije pobjede, Žalgiris nije uspio pridružiti i treću, Barcelona je jednostavno bila prejak protivnik.

Već do poluvremena domaćin je stvorio visoku razliku, a do pobjede su ga nosili Rokas Jokubaitis s 15 poena i sedam asistencija te Pierre Oriola s 13 poena, devet skokova i pet asistencija. Kod Žalgirisa Tai Webster je upisao 13 poena, a Marek Blazevic deset.

U padu forme je Armani Milano koji je upisao treći uzastopni poraz, ovaj uvjerljiv kod kuće s 93:72. nadigrao ga je Olympiakos koji je stigao do visokog slavlja, neočekivano uvjerljivog. Grci su bili vrlo raspoloženi, pogodili su čak 18 trica i ostavili domaćina bez šanse.

Giannoulis Larentzakis upisao je 18 poena (5/9 trica), a Tyler Dorsey dodao je 14. Kod domaćina Shavon Shields dodao je 26 poena i pet skokova, a Luigi Datome 12 poena.

Uniks je u naletu i igra odlično. Upisao je četvrtu uzastopnu pobjedu, ovaj put u Beogradu kod Crvene zvezde 98:78. Još jednu jako dobru utakmicu odigrao je Mario Hezonja koji je bio prvo ime gostiju u ovom susretu.

Hezonja je upisao za 29 minuta 17 poena (4/7 za tri, 5/6 slobodna) uz pet skokova, dvije asistencije i svije ukradene lopte. 17 poena dodao je i Isaiah Canaan, a 18 John Brown. Kod Zvezde Austin Hollins ubacio je 15 poena uz pet skokova, a Nate Wolters dodao je 13 poena.

Drama u Fontvielleu. U francuskom dvoboju Monaco je ugostio Asvel i upisao poraz u triler završnici 85:84. Imao je domaćin vodstvo 84:82, tri sekunde prije kraja gosti su imali loptu sa strane, a Will Howard griješi kod izvođenja. Lopta odlazi u njegovu polovicu, ipak je uspijeva vratiti u svoj posjed i ubacuje tricu sa sirenom sa sredine terena za pobjedu.

Howard je bio prvo ime susreta s 23 poena (5/5 trica) i deset skokova, a Charles Kahudi dodao je 15 poena. Kod poraženih Paris Lee ubacio je 20 poena, a Mike James 18.

Euroliga, 12. kolo:
Barcelona - Žalgiris 96:73
Armani Milano - Olympiakos 72:93
Crvena zvezda - Uniks Kazan 78:98
Monaco - Asvel 84:85

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!