Rukomet

Šoštarić: 'Baš je bilo lijepo gledati Hrvatsku u ovom susretu'

Mihaela Bradovski • subota, 27.11.2021.
Šoštarić: 'Baš je bilo lijepo gledati Hrvatsku u ovom susretu'
Foto: Pixsell

Izbornik Nenad Šoštarić imao je puno razloga za zadovoljstvo. Hrvatska je odigrala vrlo dobru utakmicu i pokazala da je trenutno puno spremnija od Slovenije...

Prije dva dana Hrvatska je slavila protiv Slovenije 28:24, a danas je bilo 29:21. Izbornik Nenad Šoštarić bio je zadovoljan.

"One nedostatke koje smo uočili prošla dva dana, smo većinu ispravili i svi koji su igrali dali su svoj obol. Baš je bilo lijepo Hrvatsku gledati u ovom susretu."

Šoštarić tvrdi kako većinu toga zna i spreman je za Svjetsko prvenstvo.

"Pobornik sam onoga da ako nemaš dvije-tri obrane, ne možeš igrati vrhunski rukomet. Znamo kako sve treba izgledati, čekamo još dan da vidimo s ljudima iz Saveza koliko ćemo igračica voditi. Ostali su detalji, ali 99 posto toga znam."

Napad je također izgledao dobro.

"Ako igraš u punom tempu, moraš rotirati, ali kada - to trener mora prepoznati, no i u dogovoru s igračicama. U zadnjih 15 minuta na primjer Ćamila je rekla da je umorna i to je dobar potez. Volim imati komunikaciju s igračicama i to mi pomaže."

Mali problem je ozljeda Ane Debelić, no još nije jasno koliko je ona teška.

"Pitat ćemo fiziotearpeuta, kod šuta ju je Slovenka povukla za ruku, kada liječnik vidi, znat ćemo. Već je imala problema s tim ramenom."

Prvi protivnik bit će Brazil, elitna reeprezentacija s nizom dobrih igračica.

"Dosta će im nedostajati Amorim, imaju jako dobre igračice koje igraju u Europi, ali mi znamo svoj cilj. U ovih pet dana trebamo samo sve detaljizirati kod igračica. I dalje tvrdim da moramo igrati na malo golova i ako odigramo dobru obranu, bit ćemo dobri."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL https://www.rtl.hr/vijesti-hr/video/sport/469510/sostaric-bas-je-bilo-lijepo-gledati-hrvatsku-u-ovom-susretu/

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!