Nogomet

Dambrauskas: 'Kup je poseban, ostati fokusirani i ako dođe do 120 minuta ili jedanaesteraca'

Matej Kačan • ponedjeljak, 29.11.2021.
Dambrauskas: 'Kup je poseban, ostati fokusirani i ako dođe do 120 minuta ili jedanaesteraca'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je četvrtfinalni dvoboj protiv Lokomotive koji Bijelima može donijeti korak bliže cilju konkuriranja za trofej...

Hajduk je pod Valdasom Dambrauskasom u posljednje tri utakmice značajno podigao formu, a sad Litavcu na klupi slijedi ispit s najvećim pritiskom. Gostovanje kod Lokomotive nosi ulog plasmana u polufinale SuperSport hrvatskog nogometnog Kupa:

"Teška utakmica. Ako možemo to tako reći, prve tri utakmice bile su zagrijavanje, a sad nas čekaju ozbiljni ispiti. Kup utakmice su uvijek posebne. Ako u prvenstvu imaš loš period možeš ga nadoknaditi dobrom formom, ali u kupu ako pogriješiš - ispadaš. Moramo biti mentalno odlično pripremljeni. Pokušavamo opustiti igrače kako bi se oporavili i odmorili u ova tri dana. Kiša nam ne pomaže, ali napravili smo videoanalize i idemo u Zagreb u dobrom ritmu. Ako ne možemo napraviti posao u 90 minuta onda moramo u 120. Ako ne i tako, onda su tu jedanaesterci. Moramo biti fokusirani i raditi ono što se dogovorimo i što radimo na treninzima", kazao je trener Hajduka.

Lokomotiva definitivno nije bezazlen protivnik, ove sezone pokazala je vrlo dobru formu u ligi.

"Vrlo su dobra i zanimljiva momčad s mladim igračima. Ono što jako volim je da igraju s pravim gardom protiv svakoga. Pobijedili su ove sezone Rijeku i Dinamo. Nema ni govora o podcjenjivanju. Moramo biti na istom nivou energije i borbenosti kao i što je to Lokomotiva."

Zdravstveni bilten u momčadi ne razlikuje se mnogo u odnosu na susret na Poljudu protiv Istre u petak.

"Neće biti puno promjena. Imamo većinom iste igrače kao i protiv Istre. Još uvijek čekamo na oporavak Diamantakosa i Kačaniklića. Vuković je počeo trenirati. To je vrlo dobra vijest. Gledamo prema naprijed i nadamo se da će nam se svi oni što prije priključiti. Ostatak momčadi je spreman", zaključio je Dambrauskas.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!