Nogomet

Bjelica: 'Svakom po poluvrijeme, mi smo bili hladnokrvniji u raspucavanju'

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 02.12.2021.
Bjelica: 'Svakom po poluvrijeme, mi smo bili hladnokrvniji u raspucavanju'
Foto: Pixsell

Osijek je teškom mukom izborio prolaz u polufinale SuperSport Hrvatskog kupa. Ugostio je Slaven Belupo i prošao tek na penale...

I Nenad Bjelica je u sebi proživljavao puno toga tijekom utakmice protiv Slaven Belupa. Nije ni treneru nimalo lako u takvoj situaciji, kada o pobjedniku odlučuje rulet jedanaesteraca. Živci su tada vrlo tanki i jako je teško zadržati mirnoću sve do samoga kraja…

"Svi koji su gledali utakmicu su se sigurno naživcirali. Uz dva neiskorištena kaznena udarca, dva crvena kartona i dosta žutih, može se reći da je bilo svega što nogomet čini uzbudljivim. Rekao bih da smo u prvom poluvremenu bili puno bolja momčad, a onda smo imali nerazumljiv pad u nastavku, Slaven nam je stvorio dosta izglednih šansi, a imali smo, srećom, raspoloženog Malenicu. U nekim situacijama oni nisu dobro reagirali, pa je ostalo 0:0 i tijekom produžetaka. A penali su uvijek lutrija, pri čemu smo mi ovaj puta bili bolji", rekao je osječki šef stručnog stožera.

Još je teže bilo na terenu kada je Žaper dobio izravni crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Osijek je ostao s igračem manje, sve dok ni Koprivničanci nisu ostali bez Kvržića koji je zaradio dvije javne opomene.

"Pokušali smo se reorganizirati na terenu, stali u 4-4-1 s Topčagićem na desnom krilu. Mijenjali smo Bohara jer smo Mihreta trebali zbog nekog skoka pred njihovim vratima, ako bismo došli do nekog prekida. Kada je isključen Kvržić vratili smo se u 4-3-2, pokušali biti bliže golu, no ostalo je bez golova. Svakoj je momčadi pripalo po poluvrijeme, a drago mi je da smo bili dosta hladnokrvni u penalima, dečki su stvarno pucali vrhunski."

Nakon što je Krstanović s bijele točke pogodio gredu, ni Bočkaj nije uspio zabiti jedanaesterac.

"Pero je bio određen za pucanje, budući da Bohar nije počeo utakmicu i zato je Bočkaj bio predviđen za tu zadaću. Bez obzira što promašujemo kaznene udarce u igri, kada je bilo najpotrebnije, večeras smo bili precizni."

Opet je nemoguće ne istaknuti, odnosno ne pohvaliti navijače koji su bili pravi vjetar u leđa Bijelo-plavima.

"Sjajan je njihov doprinos, ponosan sam na sve one koji dolaze na utakmice. Nije ih previše, ali nas bodre kao da ih je pet tisuća. Dečki to osjećaju na terenu, daju od sve od sebe. Malo smo bili razočarani jer smo nakon prvog poluvremena trebali imati prednost, možda i izraženiju, a onda se dogodi taj pad u igri, što se događa. Tada su nas upravo navijači držali na životu, da ne govorim o produžecima kada smo imali igrača manje. Hvala im na takvoj podršci, čestitke i njima."

Osječanima slijedi nastavak prvenstvene utrke i gostovanje kod uvijek neugodne Gorice. Tamo osječka momčad neće zaigrati kompletna….

"Nema veze, veselim se da će šansu dobiti neki igrači koji to zaslužuju svojim radom. Nećemo očajavati, nema Bočkaja, Bartoleca, Miereza i Žapera, ali tu je Jugović, Brlek koji se vratio, pa Miloš, Jurčević, imamo alternative i u napadu gdje su Topčagić i Daku. Dakle, nećemo se žaliti nego idemo i u Goricu po sva tri boda."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!