Tenis

Đoković: 'Stav WTA oko suspenzije turnira je hrabar, nemamo dovoljno informacija o sigurnosti Peng'

Matej Kačan • četvrtak, 02.12.2021.
Đoković: 'Stav WTA oko suspenzije turnira je hrabar, nemamo dovoljno informacija o sigurnosti Peng'

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković dao je svoju podršku odluci WTA da se suspendiraju svi turniri u Kini dok se ne riješi pitanje sigurnosti Shuai Peng...

Organizacija ženskih tenisačica WTA odlučila je da neće igrati nikakve turnire u Kini dok ta zemlja ne ponudi konkretne dokaze o tome da je Peng Shuai dobro i na sigurnom, a tu je odluku podržao i Novak Đoković.

Peng je na društvenim mrežama objavila kako ju je član kineske Komunističke partije zlostavljao, a nakon toga je nestala. Kineske vlasti i predsjednik MOO Thomas Bach nakon toga su govorili da je Peng u redu i da se ništa nije dogodilo, ali tenisačica se još nije pojavila u javnosti bez pratnje.

I dalje su joj suspendirani svi računi na društvenim mrežama i nema novih informacija o tome gdje je i kako je pa je WTA odlučio suspendirati sve turnire u Kini dok se situacija ne riješi, a Đoković je na Davis Cupu podržao odluku:

"U potpunosti podržavam odluku jer nemamo dovoljno informacija o Peng Shuai i njenom stanju. Mislim da je stav koji je WTA zauzeo vrlo hrabar. Njeno zdravlje je od najveće važnosti za svjetski tenis", kazao je muški svjetski broj jedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!