Ostali sportovi

Mladost u dvoboju vrha dočekuje prvoplasiranu Mursu: 'Želimo nastaviti niz i sjesti na vrh'

Sportnet • četvrtak, 02.12.2021.
Mladost u dvoboju vrha dočekuje prvoplasiranu Mursu: 'Želimo nastaviti niz i sjesti na vrh'
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti nakon obveza u CEV kupu okreću se domaćoj Superligi u čijem devetom kolu imaju dvoboj samog vrha, protiv prvoplasirane osječke Murse...

Derbi 9. kola Superlige odbojkaša nije mogao doći u nezgodnije vrijeme za oba aktera. Prvoplasirana Mursa Osijek, vodeća s maksimalnih 24 boda iz osam odigranih susreta, i samo dva izgubljena seta pri tome, u Varaždinu i kod kuće od Kaštelana, doživjela je prvi poraz u ovoj sezoni u srijedu. Osječani su dosta teško 'stradali' od PAOK-a u Solunu, 0:3 u prvom susretu šesnaestine finala CEV Challenge kupa.

Recimo odmah da je ždrijeb aktualne pobjednike Kupa Hrvatske i viceprvake smjestio direktno u ovu fazu natjecanja, tako da im je ovo bio zapravo prvi međunarodni susret u kojem su vjerojatno doživjeli određeno 'otrežnjenje' od domaće lige.

S druge strane, Mladost, domaćin derbija u subotu u 18.00 sati u Domu odbojke, također je poražena u srijedu, kod kuće od talijanske Vero Volleya Monze u prvom susretu šesnaestine finala CEV kupa 1:3.

Mladost, aktualni prvaci Hrvatske, drugoplasirani su u Superligi, ali samo zato što imaju susret manje (s Rovinjom igraju 15. prosinca), jer i oni sjajno guraju u domaćem natjecanju, 21 bod i isto toliko osvojenih setova, bez ijednog izgubljenog. No, mladostaši igraju i Srednjeeuropsku MEVZA ligu, gdje su trenutno četvrti sa skorom 3-2 i 8 bodova, a i u Europi su već odigrali sedam utakmica.

Dva puta su pobijedili Budvu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dva puta izgubili od češke momčadi Karlovarsko u drugom krugu borbe za skupinu Lige prvaka, te dva puta pobijedili Usti nad Labem u Kupu CEV u koji su svrstani nakon ispadanja iz Lige prvaka. I sada je uslijedio posljednji poraz od Vero Volley Monze u 16-ini finala CEV kupa.

Dakle, Mladost ima puno više međunarodnog iskustva, barem ove sezone, naučili su se na neki način i na poraze, te ih sigurno lakše anuliraju nego li Osječani koji su i lani dugo bili vodeći bez poraza u domaćoj ligi, dok nisu na kraju tron morali prepustiti Mladosti. Trener Mladosti Radovan Gačič nakon utakmice s Monzom a pred derbi s Osječanima najprije se osvrnuo na poraz od talijanske momčadi.

"Što se utakmice s Monzom tiče, zadovoljan sam drugim, trećim i djelomično četvrtim setom, uz napomenu da smo u trećem setu imali veliku šansu i da ga osvojimo. No, oni su taj set osvojili jer su nas tri puta izblokirali, dakle nismo mi napravili pogreške nego su oni sjajno odradili posao. Vidi se na njima da su iskusni, da imaju puno jakih utakmica iza sebe."

A o Osječanima će reći:

"S obzirom na to da smo nekih 80 posto utakmice s Monzom odigrali jako dobro, mislim da je to jako dobra najava za susret s Mursom. U tom susretu želimo nastaviti naš pobjednički niz u Superligi i zasjesti na vrh tablice."

Koliko Mursi Osijek može predstavljati problem pred derbi to što su izgubili prvu utakmicu u sezoni i što odmah nakon dugog puta dolaze u Dom odbojke, bez puno vremena za fizičku i mentalnu rekuperaciju?

"Ne znam kako je kod njih, ali mi smo na to navikli, da se vraćamo doma nakon 1000 km i 10-12 sati vožnje autobusom. Sve je to kako prihvatiš, jer to su situacije na koje ne možemo utjecati, i s tim se treba pomiriti. Mi tako radimo, i ne opterećujemo se time. Mi se uvijek orijentiramo na sebe, i želimo odigrati svoju igru."

Boris Buša, korektor Mladosti, dodat će:

"Utakmica s Mursom nam je možda još i važnija od Monze, s kojom se u uzvratu sastajemo drugi tjedan. To je veliki hrvatski derbi, mi bez izgubljenog seta, oni tek s dva. Očekujem vrlo tešku utakmicu, a mi smo imali dva dana između Monze i Osijeka za odmor i pripremu, što je nama sasvim dovoljno."

FOTO: Igor Kralaj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!