Košarka

Povijesna sramota Thundera, upisali najveći poraz u povijesti NBA lige

Branimir Korać • petak, 03.12.2021.
Povijesna sramota Thundera, upisali najveći poraz u povijesti NBA lige

Noćas je u NBA ligi na rasporedu bilo pet susreta, a ova noć bit će upisana u povijest. Memphis Grizzliesi upisali su najuvjerljiviju pobjedu u povijesti NBA lige...

Oklahoma City Thunder ove godine u susretu protiv Pacersa nije bio daleko od upisivanja u povijest uz najružniji poraz, nije uspio tada, ali je uspio noćas.

U gostima kod Memphis Grizzliesa poražen je s ogromnih i nevjerojatnih 152:79. Na taj način srušen je rekord iz 1991. godine kada je Cleveland pregazio Miami sa 148:80.

Thunder je već na poluvremenu gubio 72:36, bilo je jasno da mu se sprema katastrofa, a u nastavku susreta samo je nastavio tonuti. Domaćinu je sve polazilo za rukom, a gosti su se potpuno predali i nisu napravili baš ništa da promijene situaciju na parketu.

U domaćem sastavu svih 12 igrača upisalo se među strijelce, a njih čak devet završilo je dvoboj s dvoznamenkastim učinkom. Predvodio ih je Jaren Jackson s 27 poena i 6/7 tricom dok je De'Anthony Melton ubacio 19 poena uz šest asistencija. Kod užasnog Thundera Luguentz Dort upisao je 15 poena.

Potpuno drugačija utakmica odigrana je u Torontu gdje su Raptorsi upisali pobjedu protiv Milwaukee Bucksa s 97:93. Bucksi su bili bez Giannisa Antetokounmpa, no svejedno su do samog kraja bili u igri za pobjedu.

Fred VanVleet u konačnici je s 29 poena povukao domaćina do pobjede, a 20 poena i osam skokova dodao je Pascal Siakam. Kod poraženih Jrue Holiday upisao je 26 poena i osam dodavanja dok je Khris Middleton dodao 22 poena i osam skokova.

Nastupi Blazersa ove sezone su ionako na klimavim nogama, a nakon što je zbog ozljede na desetak dana otpao Damian Lillard, očito je da su pred Portlandom teški dani. Pokazao je to i noćašnji domaći dvoboj protiv Spursa i uvjerljiv poraz 114:83.

Spursi su imali dovoljno raspoloženih igrača, a predvodili su ih s 18 poena Bryn Forbes, sa 16 Doug McDermott te s 15 poena, 13 asistencija i sedam skokova Dejounte Murray. Kod posramljenog domaćina po 16 poena upisali su Norman Powell i CJ McCollum.

Phoenix Sunsi nikada u povijesti nisu bili ovako uvjerljivi, upisali su čak 18 pobjedu zaredom i to protiv Detroit Pistonsa koji su svladani sa 114:103. Nije bilo Devina Bookera, ali i bez njega su Sunsi lako slavili.

Dvojac s klupe Cameron Johnson i Cameron Payne s po 19 poena predvodio je domaćina, a kod gostiju Jerami Grant završio je s 34 poena, no nije bilo dovoljne pomoći suigrača.

NBA:
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 152:79
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 97:93
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 83:114
New York Knicks - Chicago Bulls 115:119
Phoenix Suns - Detroit Pistons 114:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2021. u 11:04
    kakav poraz uhhh
    Obrisan korisnik