Košarka

James: 'Proces testiranja u NBA ligi odrađen je jako loše'

Matej Kačan • subota, 04.12.2021.
James: 'Proces testiranja u NBA ligi odrađen je jako loše'

LeBron James kritizirao je protokole i proces testiranja na koronavirus u NBA ligi nakon što je propustio jednu utakmicu zbog lažno pozitivnog testa...

Zvijezda LA Lakersa LeBron James vratio se na terene u gradskom dvoboju protiv LA Clippersa nakon što je jednu utakmicu proveo u izolaciji zbog lažno negativnog testa, a nakon utakmice prokomentirao je proces i protokole NBA lige.

"Znao sam da ću dobiti dopuštenje jer se nikad nisam osjećao nimalo bolesno. Mislim da je proces testiranja odrađen jako loše. Inače vas nakon pozitivnog testa odmah još jednom testiraju kako bi bili sigurni."

No, nakon Dana zahvalnosti liga je uvela strože protokole kako bi se smanjilo širenje zaraza i opasnost od igrača koji su išli svojim kućama i širim obiteljima pa je James ispao žrtva tog protokola.

"Ovaj put nije bilo tog naknadnog testa nakon pozitivnog nalaza. Odmah sam morao u izolaciju i stavljen sam u protokol. To je dio koji me naljutio, morao sam smisliti kako se vratiti kući iz Sacramenta potpuno sam. Nisu mi dopustili da itko putuje sa mnom, nikakvo osiguranje, nitko."

Na kraju je ispalo da je James bio lažno pozitivan jer na prvom je testu bio negativan, na drugom pozitivan, a onda je iz izolacije dao još negativnih testova i na kraju je bez razloga propustio jednu utakmicu i imao smetnje i kod kuće.

"Onda sam morao staviti i djecu u izolaciju, ukućane u izolaciju, i sve je to bila velika neugodnost. To me naljutilo. Svi smo radili točno što protokoli propisuju, testirali smo se i sve ostalo. Nesreća je kad dobijete lažno pozitivan test i odmah vas izoliraju. To je nesretni dio", objasnio je James.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!