Tenis

Sport subotom: Saznat ćemo protivnika u madridskom finalu, novo kolo HNL-a

Matej Kačan • subota, 04.12.2021.
Sport subotom: Saznat ćemo protivnika u madridskom finalu, novo kolo HNL-a

Sportska subota već je po običaju prebogata događanjima, a što se hrvatskog sporta tiče, posebno nas zanima drugi polufinalni ogled Davis Cupa u kojem će pobjednik Njemačke i Rusije na megdan Hrvatskoj...

Davis Cup, polufinale: Njemačka - Rusija (13:00)

Nakon što je Hrvatska sjajnom igrom Borne Goje pa najboljeg para na svijetu izborila finale u Madridu, drugi finalist Davis Cupa izlučit će se nakon dvoboja Rusije i Njemačke.

Rusija je definitivno favorit jer je u singlu predvode dva Top 5 igrača svijeta, dok Nijemcima nedostaje njihov, Alexander Zverev. Ždrijeb ne znamo, ali možemo reći da je Daniil Medvjedev kao drugi na svijetu svakako favorit protiv Jan-Lennarda Struffa, 51. na svijetu.

Prvi meč trebali bi igrati Andrej Rubljov i Dominik Koepfer, peti i 54. igrač svijeta te su i tu Rusi u velikoj prednosti na papiru. No, priušti li netko u singlu iznenađenje, u paru Nijemci imaju veliku šansu.

Naime, Kevin Krawietz i Tim Puetz specijalci su za igru parova i u Top 20 su igrača u paru na svijetu pa će svakako u tom meču biti favoriti, tko god stajao na drugoj strani.

Rusi u četvrtfinalu nisu ni morali igrati parove jer Rubljov i Medvjedev su protiv Šveđana odradili posao u singlu, dok su Nijemci protiv Velike Britanije slavili baš u paru, a u singlu je priređeno iznenađenje pa je u prvom meču nastupio Peter Gojowczyk umjesto Koepfera.

HT Prva liga, 18. kolo

Nakon što su prvoligaši odrađivali obveze u SuperSport Kupu sredinom tjedna, vraćamo se obvezama u HT Prvoj ligi. 18. kolo je pred nama i opet vodimo borbu za sam vrh. Kao uvertiru u nedjelju i središnji dvoboj Hajduka i Dinama, druga dva kandidata za vrh odradit će svoje obveze.

U dvoboju polufinalista Kupa će prvi na travnjak Gorica i Osijek, momčadi koje su se usred tjedna dosta mučile i svoje su obveze odradile tek nakon izvođenja kaznenih udaraca protiv Istre, odnosno Slavena.

Osijek je tako opet nastavio svoj sjajan niz bez poraza koji traje još od kolovoza i Dinama i ovaj susret dočekuje na vrhu tablice s bodom viška u odnosu na Rijeku, a tri u odnosu na Dinamo te četiri ispred Hajduka.

I Gorica je u svom pozitivnom nizu, u posljednje tri ligaške utakmice ne zna za poraz, a prošla je i u Kupu pa Krunoslav Rendulić može biti zadovoljan učinjenim kako se bliži kraj polusezone.

Ostanak je osiguran, Gorica s Lokomotivom vodi privatnu borbu za peto mjesto pa može potpuno opušteno u ovaj susret nakon plasmana u polufinale. U prvom dvoboju ove sezone između ova dva kluba imali smo sjajan susret u kojem je Osijek slavio s 3:2, i to velikim preokretom u posljednjih deset minuta.

"Maksimalno smo se osvježili, upoznati smo sa svim dobrim i lošim stranama tako da očekujem da ćemo odigrati još jednu dobru partiju i da ćemo dobiti utakmicu", kazao je Rendulić koji puca od samopouzdanja.

Nakon tog susreta, koji počinjeveć u 13 sati zbog opasnosti od magle, u 17 sati će na travnjak Rijeka i Dragovoljac. Nema mnogo filozofije, Rijeka je u sjajnom naletu kao momčad koja je druga na tablici i u polufinalu Kupa nakon rušenja Dinama, dok je Dragovoljac zadnji.

Davoru Mladini ozbiljno se trese klupa, Dragovoljac već dugo ne zna za pobjedu i šest je bodova udaljen od spasonosnog devetog mjesta, dok Rijeka ne smije kiksati ako želi zadržati korak za Osijekom i prednost ispred Hajduka i Dinama koji igraju međusobno.

Hoće li Dragovoljac kao ranjeni vuk biti najopasniji za Rijeku na Rujevici ostaje za vidjeti, ali znakovito je da je prvi susret ove dvije ekipe u sezoni završio s iznenađujućih 2:2.

1. HVL, sedmo kolo

Hrvatski vaterpolski predstavnici posljednjeg su tjedna imali obveze u Regionalnoj ligi te u europskim natjecanjima, a sad se vraćamo domaćoj ligi. Sedmo kolo HVL otvorit će splitski Jadran koji je i dalje neporažen, a nakon sjajnog nastupa u Beogradu je svladao i Radnički u Ligi prvaka.

Ogromni su favoriti zato Splićani protiv riječkog Primorja koje je s 3-2 na petom mjestu, dok je Jadran uz Jug jedini neporažen. Nakon njih imamo još jedan vjerojatno jednosmjeran dvoboj, Mladost nakon nastupa u Regionalnoj ligi s omjerom 4-2 u domaćem prvenstvu dočekuje korčulanski KPK koji je na sedmom mjestu s 2-3.

Derbi začelja odigrat će splitski POŠK i Zadar pa ćemo nakon tog susreta imati tek jednu momčad bez ijednog boda, dok će vjerojatno najizjednačeniji dvoboj biti onaj između splitskog Mornara i Solarisa, momčaadi koje su s 3-3, odnosno 3-2 susjedi na tablici, a nedavni susret u Regionalnoj ligi završio je tijesnom pobjedom Šibenčana.

HT Premijer liga, 12. kolo

Klupskim obvezama vraćaju se i hrvatski košarkaški klubovi nakon reprezentativne pauze. Na rasporedu je 12. kolo, početak drugog kruga natjecanja koje će u subotu imati tri umjesto prvotna četiri susreta.

Naime, zaraza koronavirusom u redovima Zaboka odgodila je susret sa Zadrom, a u 18 sati zato se paralelno igraju tri susreta. Cibona će kao momčad iz vrha, trećeplasirana s 8-3 omjerom biti ogroman favorit protiv Alkara koji je na 2-9, ali se dosta pojačao u prijelaznom roku za vrijeme pauze.

Stiglo je nekoliko igrača, uglavnom mlađi igrači, jedan stranac, ali i Zoran Vrkić, dobro provjereno ime s domaćih parketa koji bi dosta trebao osnažiti Sinjane na krilu nakon što su u studenom upisane dvije pobjede u nizu uz poraz od Splita.

Gorica nakon odlaska Josipa Sesara ne igra najbolje, u promjenjivoj je formi i u ligi i Alpe Adrida Cupu, a u ligi je na 6-5. Popravak forme traži protiv Šibenke koja također ne igra dobro i pri dnu je s 3-8.

Trećei susret igraju Škrljevo i Furnir i tu bi Zeleni trebali biti ogromni favoriti. Najpozitivnije su iznenađenje lige uz Cedevitu Junior, dok je Furnir u donjem domu s tri pobjede, a oslabljen je odlaskom iskusnog Igora Marića koji je bio najbolji igrač momčadi u prvom krugu.

Ostali važniji događaji

Premier liga:
West Ham - Chelsea 13:30
Newcastle - Burnley 16:00
Southampton - Brighton 16:00
Wolves - Liverpool 16:00
Watford - Manchester Ciy 18:30

Ligue 1:
Marseille - Brest 17:00
Lille - Troyes 19:00
Lens - PSG 21:00

Bundesliga:
Arminia - Köln 15:30
Augsburg - Bochum 15:30
Bayer - Fürth 15:30
Hoffenheim - Eintracht 15:30
Mainz - Wolfsburg 15:30
Dortmund - Bayern 18:30

Serie A:
Milan - Salernitana 15:00
Roma - Inter 18:00
Napoli - Atalanta 20:45

La Liga:
Sevilla - Villarreal 14:00
Barcelona - Betis 16:15
Atletico - Mallorca 18:30
Real Sociedad - Real Madrid 21:00

2. HNL:
Varaždin - Dubrava 13:00
Jarun - Sesvete 13:30
Opatija - Orijent 13:30
Rudeš - Dugopolje 13:30
Solin - Zaprešić 13:30

ABA liga
Mornar - Mega 17:00
Igokea - Partizan 19:00
FMP - Krka 21:00

1. HKLŽ
KAŽL - Split 15:45
Plamen - Pula 16:00
Trešnjevka - Brod na Savi 16:45
FSV - Medveščak 17:00

Prva košarkaška liga:
Omiš - Zapruđe 16:00
Kaštela - Amfora 18:00
Samobor - Bosco 18:00
Medveščak - Dinamo 19:30

Paket24 Premijer liga:
Dubrovnik - Zamet 16:00
Varaždin - Sesvete 18:00
Moslavina - Nexe 18:30
Trogir - Bjelovar 18:30
Umag - Dubrava 19:00
Vinkovci - Poreč 19:00

1. HMNL:
Universitas - Pula 18:00

IBF Međunarodna titula:
Hrgović - Ahmatović 02:00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!