Nogomet

Medhi Benatia završio igračku karijeru nakon kratkog boravka u Turskoj

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.12.2021.
Medhi Benatia završio igračku karijeru nakon kratkog boravka u Turskoj
Foto: Pixsell

Bivši marokanski reprezentativac Medhi Benatia objavio je kraj karijere. Benatia odlazi u igračku mirovinu nakon kratkog boravka u Turskoj...

Bivši suigrač Marija Mandžukića, Medhi Benatia, otišao je njegovim stopama. Benatia se povukao u mirovinu u 35. godini nakon što je sezonu počeo u turskom Karagumruku.

Marokanski stoper imao je bogatu karijeru, igrao u velim klubovima, osvajao trofeje i u više navrata bio je biran za najboljeg marokanskog igrača.

U seniorski nogomet ušao je u Marseilleu gdje pravu priliku nije dobio već je boravio na posudbama u Toursu i Lorientu.

2008. godine napustio je Olympique i preselio u Clermont gdje je boravio dvije godine, primijetili su ga iz Udinesea te doveli u svoje redove.

U Udinama su imali nos za dovođenje jeftinih igrača koje bi skupo prodali pa je tako nakon tri godine prodan Romi. Kasnije je još nastupao za Bayern, Juventus, Al Duhail i Karagumruk otkud se povukao u mirovinu.

Iako je nastupao za francusku reprezentaciju do 18 godina, u seniorskom nogometu igrao je u dresu Maroka za koji je nastupio više od 60 puta uz dva postignuta gola. Alžiru je zabio u kvalifikacijama za Afrički kup nacija u pobjedi 4:0, a Obali Bjelokosti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gol za konačnih 2:0.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!