Zimski sportovi

Hrvatska prvi put s predstavnikom u brzom klizanju na ZOI

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 10.12.2021.
Hrvatska prvi put s predstavnikom u brzom klizanju na ZOI

Međunarodni klizački savez jučer je objavio popis zemalja koje su u brzom klizanju na kratke staze ostvarile plasman na ZOI Peking 2022...

Po prvi put i Hrvatska se nalazi na ovom popisu i to u grupi od svega 18 zemalja koje će imati svoju predstavnicu u ženskoj konkurenciji.

Kvalifikacijska procedura za brzo klizanje na kratke staze vrlo je specifična što najbolje potvrđuje činjenica da je službena lista objavljena 10 dana nakon završetka zadnjeg kvalifikacijskog natjecanja. Klizači se ne bore za pojedinačni plasman već skupljaju zajedničke bodove za svoju reprezentaciju zbog čega se na službenoj listi nalazi samo popis zemalja, bez imena sportaša. Upravo to je i bio razlog zašto je matični klub KBK Meteor pokrenuo crowdfunding kampanju u svrhu prikupljanja sredstava za odlazak petero reprezentativaca na kvalifikacijska natjecanja i povećavanje šanse za plasman Hrvatske. (Više na www.kbkmeteor.hr )

Nacionalni savezi zemalja koje su ostvarile kvalifikaciju u sljedećih mjesec dana trebaju donijeti odluku i objaviti imena klizačica i klizača koji će nastupiti za njihove zemlje. U našem slučaju izbor obavljaju stručna tijela Hrvatskog klizačkog saveza. Očekuje se da će za hrvatsku predstavnicu izabrati našu najbolju brzoklizačicu Valentinu Aščić, ujedno i državnu rekorderku u disciplini 500m u kojoj će i nastupati u Pekingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!