Nogomet

Bjelica: 'Šibenik je protiv Hajduka, Dinama i Rijeke pokazao da je ozbiljna momčad'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 10.12.2021.
Bjelica: 'Šibenik je protiv Hajduka, Dinama i Rijeke pokazao da je ozbiljna momčad'
Foto: Pixsell

S obzirom da su u srijedu odradili zaostalu utakmicu protiv Rijeke, nastavlja se pakleni ritam za Osječane, a ovog vikenda, u nedjelju od 13 sati, ugostit će momčad Šibenika...

Zahtjevni ritam utakmica u završnici jesenskog dijela sezone Bijelo-plavima ne ostavlja puno vremena za predah jer već u nedjelju na Gradskom vrtu gostuje Šibenik. S istim suparnikom nogometaši Osijeka su i otvorili ovu sezonu, u zahtjevnoj utakmici upisali bodove i krenuli u sezonu u kojoj su na početku trećeg prvenstvenog kruga drugoplasirana momčad HNL-a s bodom zaostatka za vodećom Rijekom. Plan Nenada Bjelice i njegove momčadi su novi bodovi i nastavak prvenstvene utrke za vrhom ljestvice.

"Znate i sami da smo u Rijeci imali nekoliko igrača koji su bili kartonirani i nisu mogli nastupiti. Od njih četvorice vraćaju nam se Kleinheisler, Lončar i Žaper. Neće biti tek Vedrana Jugovića koji neće biti u konkurenciji ni za utakmicu protiv Hajduka i da sanira probleme s petom početka priprema. Još dva, tri igrača su dobili bolne udarce, ali vjerujem da ćemo na travnjaku imati respektabilnu momčad za koju vjerujemo da ćemo biti u stanju pobijediti dobru momčad Šibenika", istaknuo je Nenad Bjelica.

Bijelo-plave u nedjelju očekuje bitno drugačija utakmica od Rijeke, taktički zahtjevi razlikovat će se od onih koji su bili na Rujevici.

Vrijedan dodatak momčadi Osijeka je i Petar Brlek koji je u Rijeci odigrao odličnu utakmicu.

"Brlek se sjajno vraća, najvažnije je da nema problema po pitanju ozljede. Naravno da ne možemo očekivati da će odmah biti u formi u kakvoj može biti, ali zadovoljan sam kako je odradio utakmicu. Brlek je ozbiljan igrač i siguran sam da će biti možda i najveće pojačanje za proljeće. Umor? Sigurno će biti promjena, neki koji dugo nisu igrali su imali vrhunsku utakmicu poput Čeberka i Bralića, vjerujem da ćemo kvalitetu kadra koju imamo iskoristiti na najbolji način. Utakmica u Rijeci je pokazala da imamo kvalitetne igrače koji mogu pomoći momčadi."

Vrijedan dodatak Bijelo-plavih ove sezone je i Ivan Fiolić, trenutno prvi klupski strijelac.

"U Rijeci smo osvojili bod iako smo željeli tri. Ne treba žaliti, veselimo se već idućoj utakmici a to je Šibenik. Ozljeda? Dobio sam nezgodan udarac koji me mučio pa nismo željeli riskirati i tražio sam zamjenu da uđe svježi igrač. Umor? Nije da sam nešto umoran, veselim se svakoj idućoj utakmici i s veseljem očekujem svaku iduću. Već sam puno puta naglasio da mi je najvažnija momčad, kako izgledamo na travnjaku i da osvajamo bodove, a osobna statistika je u drugom planu. Naravno da sam sretan zbog golova, ali sretniji sam kad pobjeđujemo", istaknuo je Fiolić.

Navijači Osijeka brzo su zavoljeli Fiolića prije svega zbog kvalitete igre i srčanosti na travnjaku, ali i činjenice da golove proslavlja pred istočnom tribinom.

"Proslaviti pogodak pred navijačima je i razlog zbog kojeg radimo to što radimo, to nas još više motivira, daje još veću snagu, a nadam se da će takvih trenutaka biti što više. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone iako uvijek postoji prostor za napredak. Najvažnije je da kao momčad vidimo taj prostor za poboljšati se i nadam se da će to doći do izražaja još više nakon zimske stanke. Osjetim na sebi da mogu bolje, kao momčad može bolje i siguran sam da ćemo ići sve više i više, odnosno da se nećemo zadržavati na ovoj razini."

AUTOR: NK Osijek

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!