Tenis

Petra Marčinko upisala se u povijest, prva tenisačica s duplom krunom na Orange Bowlu!

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.12.2021.
Petra Marčinko upisala se u povijest, prva tenisačica s duplom krunom na Orange Bowlu!
Foto: Pixsell

Petra Marčinko nastavlja potvrđivati ogroman potencijal! Na jednom od najuglednijih juniorskih turnira, Orange Bowlu, osvojila je titulu i u singlu i u konkurenciji parova...

Petra Marčinko druga je hrvatska tenisačica s osvojenom titulom na Orange Bowlu i prva uopće koja je slavila i u singlu i u konkurenciji parova u jednoj godini.

Marčinko je u singlu ponovila uspjeh Ane Konjuh koja je 2012. godine osvojila ovaj turnir, a prva je Hrvatica koja je slavila na Orange Bowlu u konkurenciji parova.

U singlu je u finalu bila bolja od sedme juniorke svijeta Diane Šnajder koju je svladala s 3:6, 6:1, 6:3, a upravo s ovom Čehinjom je stigla do titule u konkurenciji parova svladavši sestre Brendu i Lindu Fruhvirtovu sa 7:6, 6:0.

Osvajanje Orange Bowla Petri će donijeti i značajan skok na juniorskoj ITF ljestvici gdje bi trebala doći do četvrtog mjesta.

U muškoj konkurenciji slavio je Paragvajac Adolfo Daniel Vallejo, a u konkurenciji do 16 godina najbolji su bili američki predstavnici Quang Duong i Kate Kim.

Inače, koliko je ovo značajan turnir najbolje govore imena dosadašnjih pobjednika, osvajali su ga Dominic Thiem, Andy Roddick, Roger Federer, Jim Courier, Stefan Edberg, Mats Wilander, Ivan Lendl, John McEnroe, Björn Borg, Chris Evert, Gabriela Sabatini, Ana Kurnikova, Elena Dementijeva, Caroline Wozniacki, Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Coco Gauff...

Od hrvatskih tenisača titulu s Orange Bowla, ali u konkurenciji do 16 godina, ima Bruno Orešar koji je slavio 1983. godine i naslijedio Edberga koji je slavio godinu dana ranije.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!