Košarka

Triple-double Giannisa i LeBrona, Durant prebacio 50 poena u preokretu

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.12.2021.
Triple-double Giannisa i LeBrona, Durant prebacio 50 poena u preokretu

U noćašnjem programu u NBA ligi zvijezde su briljirale. Giannis Antetokounmpo i LeBron James upisali su triple-double dok je Kevin Durant ubilježio 51 poen u pobjedi Netsa...

I dok se sve češće američki novinari pitaju je li vrijeme za isprobati i Luku Šamanića, New York Knicksi nižu poraze. Treći zaredom stigao je kod kuće protiv Milwaukee Bucksa koji su slavili sa 112:97.

Bucksi su dominirali susretom, a Giannis Antetokounmpo je ubilježio svoj prvi triple-double učinak sezone. Knicksi su bili oslabljeni, nisu imali na raspolaganju RJ Barretta, Obija Toppina, Aleca Burksa i Bucksi su bez većih problema iskontrolirali ovu utakmicu.

Khris Middleton upisao je 24 poena i osam skokova, Antetokounmpo je dodao 20 poena, deset skokova i 11 asistencija, a Bobby Portis 19 poena i deset skokova. Kod Knicksa Quentin Grimes je ubilježio 27 poena (7/13 trica), a Derrick Rose dodao je 18 poena i sedam asistencija.

Orlando Magic nije stvorio ozbiljnije probleme Los Angeles Lakersima te je upisao peti uzastopni poraz. Lakersima je bila dovoljna jedna sjajna četvrtina, treću dionicu dobili su s čak 36:10 i tu riješili svaku dvojbu oko pobjednika.

LeBron James bio je u sjajnom izdanju i vukao je Lakerse na putu do pobjede, ubilježivši novi triple-double. U trećoj dionici Magic je šutirao iz igre 2/23, Lakersi su ubacili čak 23 poena u nizu i riješili pitanje pobjednika.

James je susret završio s 30 poena, 11 skokova i deset asistencija, a po 19 poena dodali su Russell Westbrook (sedam skokova, pet asistencija) i Talen Horton-Tucker (šest osvojenih lopti). Kod poraženih Cole Anthony upisao je 21 poen, šest skokova i pet asistencija, a Franz Wagner dodao je 20 poena i sedam skokova.

Brooklyn Netsi odigrali su odličnu zadnju dionicu u gostima kod Detroit Pistonsa te su ih svladali sa 116:104. Vrlo dobar nastup Netsa predvođenih Kevinom Durantom koji je preuzeo sav teret na sebe i završio susret s rekordom sezone, 51 poenom.

Pistonsi su u zadnju dionicu ušli s vodstvom, ali Netsi su tu napravili preokret, dobili taj dio igre s 30:13 i spriječili iznenađenje iako su igrali bez Jamesa Hardena koji je odmarao.

Durant je 51 poenu dodao i sedam skokova i devet asistencija, a Patty Mills slijedio ga je s 18 poena i pet asistencija. Kod Pistonsa Cade Cunningham upisao je 26 poena, osam skokova i šest asistencija, a Frank Jackson dodao je 25 poena.

NBA:
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 111:116
New York Knicks - Milwaukee Bucks 97:112
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 112:97
Los Angeles Lakers - Orlando Magic 106:94
Detroit Pistons - Brooklyn Nets 104:116
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 84:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!