Nogomet

Održana Dinamova Skupština: 'Ako nema adekvatnog stadiona, klub će morati prestati igrati'

Sportnet, HINA • ponedjeljak, 13.12.2021.
Održana Dinamova Skupština: 'Ako nema adekvatnog stadiona, klub će morati prestati igrati'
Foto: Pixsell

U ponedjeljak je u hotelu Westin održana Dinamova Skupština na kojoj je upriličena svečanost za Zorislava Srebrića, a bilo je riječi i o novom stadionu...

U zagrebačkom hotelu Westin u ponedjeljak je održana sjednica redovne godišnje Skupštine GNK Dinamo.

Sukladno epidemiološkim mjerama propisanim od strane nadležnih institucija te zbog većeg broja sudionika, događaj nije bilo moguće održati na stadionu Maksimir. Redovnoj skupštini nazočio je 61 od ukupno 80 članova, objavio je klub.

"Mogu ponosno reći da je iza nas, po svemu sudeći, najuspješnija sezona u novijoj klupskoj povijesti u kojoj smo osvojili duplu krunu i igrali četvrtfinale Europa lige gdje smo poraženi od kasnijeg osvajača natjecanja Villarreala", istaknula je predsjednica Uprave Vlatka Peras o sportskim rezultatima u 2021. godini.

"Naš dojmljiv niz nastavlja se i u ovoj sezoni 2021/22. U zadnjih 15 sezona 14. smo put izborili plasman u grupnu fazu UEFA natjecanja. Pobjedom protiv West Hama u Londonu osvojili smo drugo mjesto u skupini i nastavljamo natjecanje u proljetnom dijelu Europa lige. To će ujedno biti naše treće europsko proljeće u zadnje četiri godine. Zbrojivši sve naše europske uspjehe u zadnjih pet sezona, trenutno se nalazimo na 31. mjestu u Europi uz rekordan koeficijent 49.5. Nažalost, u Hrvatskom kupu zaustavljeni smo ove sezone u četvrtfinalu protiv Rijeke. Nakon toga, Damir Krznar dao je ostavku na mjesto glavnog trenera, a prvu momčad preuzeo je trener Željko Kopić", dodala je pohvalivši i rad mlade momčadi i nogometne škole.

Skupština i Nadzorni odbor kluba jednoglasno su prihvatili financijski plan i program rada za 2022. godinu, kao i rebalans financijskog plana i programa rada za 2021. godinu, a konačno financijsko izvješće za ovu godinu bit će prezentirano Skupštini u ožujku 2022. godine. Predsjednik Mirko Barišić osvrnuo se na temu stadiona.

"Ideja za novi stadion prihvaćen je od strane grada. Ako čekamo skrštenih ruku, Dinamo uskoro neće moći igrati na Maksimiru. Ako klub nema adekvatan stadion, morat će prestati igrati. Mi ne odustajemo od naših ciljeva već smo išli sami pripremiti plan prema kojem bismo samostalno realizirali ideju. Mislim da mi imamo snage za to, čekamo da grad da zeleno svjetlo. Dinamo je jedan od rijetkih klubova, osim Rijeke, koji bi vlastitim sredstvima napravio svoj stadion. Očekujemo sastanak s predstavnicima grada do kraja godine", istaknuo je Barišić dodavši kako bi se u tom slučaju trebalo riješiti i pitanje nove lokacije na kojoj bi Dinamo igrao kroz to vrijeme izgradnje novog stadiona te da se omogući za to vrijeme trening kamp za Dinamovu školu.

Na Skupštini je prezentiran i rad Zaklade GNK Dinamo Nema predaje kroz posljednjih godinu dana. U tom periodu zaklada je izvršila ukupno 20 donacija u ukupnom iznosu oko milijun i 500 tisuća kuna.

"Zaklada je ponos Dinama. Zahvaljujem kolegicama i kolegama iz upravnog odbora zaklade jer smo u proteklih godinu dana napravili 20 zasebnih akcija i donirali vrijednost oko milijun i pol kuna. Pomagali smo Banovini kad je bio potres, pomogli smo legendama kluba Rudiju Belinu, Slavku Ištvaniću, Radimiru Bobincu, donirali smo osobama s invaliditetom, raznim udrugama", istaknuo je predsjednik upravnog odbora zaklade Krešimir Antolić.

Na Skupštini je održana i kratka svečanost. Zorislav Srebrić primio je posebno priznanje za dugogodišnju suradnju i doprinos klubu kroz svoju raniju i višegodišnju ulogu kao trener i direktor u Dinamovoj nogometnoj školi.

"Nogomet spaja ljude, narode, države i kontinente. Radi se o djelatnosti koja je svjetski proces i koja je tijekom svog razvitka, a u Hrvatskoj je to 140 godina, postala puno više od samog sporta. U cjelini ima veliku važnost u društvu. Teško je našim konkurentima, velikim nogometnim zemljama, vjerovati i shvatiti nogometno čudo Hrvatske. Dinamo je svakako jedan od najelitnijih predstavnika na toj visokoj poziciji našeg nogometa, ali i preko toga je to značajna pozicija i za Republiku Hrvatsku. Ujedno je i velika promocija naše zemlje. Dinamo ima i visoki ugled u europskim prostorima, a preko reprezentacija Hrvatske i u svjetskim razmjerima", poručio je Srebrić.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!